«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζεις, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζει, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές. Μόλις ανοίξεις την απολύτως speakeasy βαριά σιδερένια πόρτα στο νούμερο 13 της οδού Βέροιας, η αύρα της παλιάς ψηλοτάβανης αποθήκης όπου κάποτε συναρμολογούνταν λεωφορεία και τη δεκαετία του ’60 στεγαζόταν το πρώτο συνεργείο της Volkswagen στην Ελλάδα σε τυλίγει. Οι αισθητικές παρεμβάσεις του Kirios Criton, καίριες και διακριτικές, διατηρούν το χώρο γοητευτικά αφτιασίδωτο. Κάποιες από αυτές πρόσφατες.

Τα τραπέζια από τη μεριά του εστιατορίου ψήλωσαν και πλέον κάθεσαι σε αναπαυτικά στουλ. Πλάι τους μια μαύρη επικλινής τέντα οριοθετεί το επίσης καινούργιο ham & cheese bar, με τα ψυγεία του γεμάτα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που συλλέγει με πάθος ο δημιουργός της «Βασίλισσας» από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος - εικόνα 1

Κι εδώ να κάτσεις μια χαρά θα περάσεις, εναλλακτικά τα comfort πιάτα του σεφ Σπύρου Κοντού είναι για να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται: τρυφερό και αρωματικό καλαμάρι με φινόκιο που φέρνουν από το Γαλαξίδι, πεϊνιρλί με ζυμάρι που παίρνουν από τον Ελευθεριάδη και το στολίζουν με βούτυρο Κερκύρας και καπνιστή πανσέτα, ένοχα απολαυστικό corn cheese με τσένταρ, νοστιμότατο μοσχάρι μαγειρεμένο στο ταζίν με μπόλικα μπαχαρικά. Η ολοκαίνουργια wine list αριθμεί περί τις 600 ετικέτες από την εκλεκτή προσωπική συλλογή του Δημήτρη Λίτινα, χωρισμένες σε τρία επίπεδα τιμών, η δε spirit list γύρω στα 250 premium ουίσκι, μπράντι, ρούμι και σέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.