Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του κομψού smokehouse που αφίχθηκε στο Κολωνάκι.

Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι του Κωστή Μπαστιά στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία, μαζί με τον αδερφό του Διονύση και την Παυλίνα Θανοπούλου, του «Fine Mess» που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Το concept είναι αυτό ενός smokehouse, στο στιλ του αμερικάνικου Νότου με low & slow BBQ, δοσμένο ωστόσο σε ένα πιο επίσημο αμπαλάζ στο χώρο επί της Σκουφά όπου κάποτε συναντούσαμε τα «Τρία Γουρουνάκια».

Τον τόνο στο μενού που δημιούργησε η Έλενα Καπέρδα δίνουν ασφαλώς τα αργά μαγειρέματα στα μεγάλα καπνιστήρια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της open kitchen, που βρίσκεται στο υπόγειο, με πρωταγωνιστές από ένα brisket Black Angus με πουρέ τοπιναμπούρ μέχρι pulled pork Carolina style με ριζότο από ζυμαρικό fregola και κατσικίσιο τυρί ή χειροποίητα νιόκι κολοκύθας σε κρέμα από μασκαρπόνε και φασκόμηλο. Την uptempo διάθεση συμπληρώνει η μπάρα, με ιδιαίτερες προτάσεις σε bar food αλλά και signature cocktails με βάση το bourbon της αρεσκείας μας.

iΣκουφά 73, Κολωνάκι | 2111155725

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.