«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας

Nέα σελίδα γυρίζει η αθηναϊκή φιλοξενία με το επίσημο άνοιγμα του Four Seasons στον Αστέρα. Το «α» πήρε μια πρώτη γεύση από το νέο εγχείρημα αλλά και τα δύο πρώτα εστιατόρια που ανοίγουν τις πόρτες τους στις 29/3 στο κοινό εν αναμονή μιας συναρπαστικής συνέχειας.

«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας

Λίγες ημέρες πριν από το επίσημο άνοιγμα του «Four Seasons» στην Αθήνα και τριγύρω μου επικρατεί οργασμός εργασιών και πληροφοριών. Επτακόσια πενήντα άτομα προσωπικό, δύο χιλιάδες έργα τέχνης στους κοινόχρηστους χώρους, θεραπείες στο τεράστιο spa με αιθέρια έλαια από τα φυτά του resort που φτιάχνονται επί παραγγελία στην Ελβετία, 8 εστιατόρια και μπαρ… Τρία χρόνια περίπου μετά το κλείσιμο του Αστέρα και λίγο πριν από την αναγέννησή του ως «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» στις 29/3, η αίσθησή μας από την πρώτη επαφή μαζί του είναι αυτή της μεταμόρφωσης του εμβληματικού συγκροτήματος της Βουλιαγμένης σε ένα resort νέας εποχής, που ακολουθεί τα πρότυπα της κορυφαίας αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων με σεβασμό στην ιστορία του.

Το βλέπω σε μια πρώτη ανάγνωση στις ονομασίες και τα «κελύφη» των δύο ξενοδοχείων του συγκροτήματος που διατηρούνται, το εισπράττω και από την κουβέντα με τον γενικό διευθυντή του resort Σαμ Ιωαννίδη. «Θέλουμε να είμαστε το living room της Αθήνας», μου λέει ο κ. Ιωαννίδης, άκρως επικοινωνιακός Ελληνοκαναδός, μέλος της οικογένειας του εβληματικού καναδικού brand εδώ και 27 χρόνια, ο οποίος έχει επιβλέψει το άνοιγμα περισσότερων από δέκα Four Seasons σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας - εικόνα 1
Η εμβληματική χερσόνησος του Αστέρα περνά σε νέα εποχή

Είναι ο ξεναγός μου σε αυτήν την πρώτη βόλτα, μαζί με τον hotel manager Παναγιώτη Σωπιάδη, ο οποίος μου περιγράφει με τη σειρά του ένα resort εξωστρεφές με δυνατό lifestyle χαρακτήρα, προσβάσιμο σε όποιον επιθυμεί να το απολαύσει: «Αυτό που επιθυμούμε είναι να υπάρχει διαρκής παλμός, από τις βεράντες των εστιατορίων μέχρι τα μπαρ και τα lounges, και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν κάθε στιγμή εδώ αλλά και να έχουν αφορμές να επιστρέψουν».

Αυτήν την αίσθηση ενός happening place, φιλικού και μακριά από την παλιά λογική της κραυγαλέας πολυτέλειας αποκομίζω όσο περνά η ώρα. Στο λόμπι του «Αρίωνα» το ξύλο συναντά το μάρμαρο στους τοίχους και τα χρώματα είναι ήπια, σαν να μη θέλουν να ενοχλήσουν την πανοραμική θέα στη θάλασσα που εισέρχεται στο χώρο από τις τεράστιες τζαμαρίες. Λίγο πιο αλέγκρα η ατμόσφαιρα, με πολλούς καθρέφτες παντού, στη «Ναυσικά», το δεύτερο ξενοδοχείο του συγκροτήματος, όμως, και πάλι η αίσθηση που εισπράττεις ευνοεί την ηρεμία και τη χαλάρωση.

«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας - εικόνα 2
Το εστιατόριο θαλασσινών «Pelagos» θυμίζει πολυτελές ιστιοπλοϊκό

«Κοίτα το ταβάνι», με προτρέπει ο κ. Ιωαννίδης και παρατηρώντας καλύτερα βλέπω πως η θάλασσα καθρεφτίζεται στο εσωτερικό του «Pelagos», το κύριο εστιατόριο του «Αρίωνα» όπου βρισκόμαστε. Είναι η απολύτως οργανική πινελιά στο χώρο που έπλασε ο αρχιτέκτονας Martin Brudnizki έτσι ώστε να θυμίζει το εσωτερικό ενός πολυτελούς γιοτ. Γυαλιστερό ξανθό ξύλο παντού, τραπέζια με μεταλλικά φινιρίσματα που θυμίζουν φινιστρίνια, αναπαυτικοί καναπέδες και καρέκλες και δύο μεγάλες ανοιχτές κουζίνες. Αυτό το ένα από τα δύο εστιατόρια που ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό μαζί με το resort, θα σερβίρει μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις (λ.χ. λαβράκι καρπάτσιο με βιολογικά βότανα, εσπεριδοειδή και αφρό αλατιού) αλλά και φρέσκο ψάρι που θα μπορείς να διαλέξεις από την ψαριέρα.

«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας - εικόνα 3
Retro chic ιταλική ατμόσφαιρα στη σάλα του «Mercato»

Το δεύτερο είναι το all day εστιατόριο του «Ναυσικά»: η κομψή ιταλική τρατορία «Mercato» με μια εξαιρετική βεράντα που έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει meeting point ολόκληρου του resort. Τα φρέσκα ζυμαρικά, η rotisserie και ο ξυλόφουρνος είναι κάποια από τα ατού με τα οποία την έχει προικίσει ο executive chef του συγκροτήματος Bertrand Valegeas, παλιός γνώριμος της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής από τις αρχές των ’00s, με θητεία χρυσοσκουφάτη και μισελενάτη στο εβληματικό «Vardis». Τη γαστρονομική πρόταση θα συμπληρώσουν σε επόμενη φάση το «Helios» με λατινοαμερικάνικες γεύσεις και η «Taverna 37» με ελληνικό φαγητό, αμφότερα πάνω στο κύμα.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τους χώρους του ξενοδοχείου εδώ:

«Four Seasons Astir Palace»: Πρώτη γεύση από τον νέο μύθο της Αθήνας - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.