Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε ξεχωριστές διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Βασίλαινας

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 1

Ο μπακαλιάρος με το παραδοσιακό κρουστό κουρκούτι και το ελαφρύ τηγάνι επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Βρασίδα, έχοντας για παρέα σαρακοστιανές λιχουδιές - από χταπόδι με ρεβιθάδα και ριζότο σουπιάς μέχρι αστακομακαρονάδα - αλλά και, γιατί όχι, μια μοντέρνα ρετσίνα από την πλούσια κάβα με τις 170 ετικέτες κρασιών.

Chefi

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 2

Ένα ειδικό μενού 4 πιάτων (€ 35 κατ'άτομο) σερβίρει το χαλανδριώτικο εστιατόριο το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Τιμώμενο πιάτο ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά γλυκοπατάτα και κρέμα αρακά, και τριγύρω του μια κακαβιά με μπρουσκέτα ζυμωτού ψωμιού, ένα κριθαρότο παντζαριού με καλαμάρι σχάρας κι ένα ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα.

Βόλτα

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 3

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς Κάτω Πετράλωνα, πριν ή μετά τη βόλτα, εδώ θα βρείτε το πατροπαράδοτο έδεσμα σε δύο εκδοχές: με κουρκούτι και μηλέικη αλιάδα ή τσιλαδιά, όπως τη φτιάχνουν στη Μεσσηνία, με φρέσκια τομάτα, κρεμμύδι, σταφίδα και ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".