O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Για μια βραδιά food & wine pairing με τις νέες σοδειές του σαντορινιού κτήματος, την οποία θα προλογίσει ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Ραντεβού με το Κτήμα Χατζηδάκη μας κλείνει αυτήν την Πέμπτη (21/3) ο «Βασίλαινας». Τα κρασιά του κτήματος που δημιούργησε το 1997 ο Χαρίδημος Χατζηδάκης στον Πύργο της Σαντορίνης κατέχουν ούτως ή άλλως περίοπτη θέση στην εντυπωσιακή walk in κάβα του εστιατορίου της οδού Βρασίδα και το ειδικά σχεδιασμένο μενού της βραδιάς που θα εστιάσει στις νέες σοδειές, θα προλογίσει ο Έλληνας Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Ανάμεσα στα ωραία που θα δοκιμάσουμε ένα καλαμάρι σχάρας με ρεβίδια και σαλικόρνια παρέα με την πολύ ιδιαίτερη Σκυτάλη 2017 (Ασύρτικο) και τα χοιρινά μάγουλα από Iberico με μανεστράκι, μυρώνια και λεμονόχορτο σε τετ α τετ με το Νυχτέρι 2017.

Αναλυτικά το μενού της βραδιάς

Σούπα πράσο | καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18

Carpaccio φαγκρί | αχινός
Santorini Cuvée 15 ‘17

Καλαμάρι σχάρας ρεβίθια | σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17

Χοιρινά μάγουλα Iberico μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17

Σοκολάτα bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04

Τιμή € 55/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.