«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο εστιατόριο, που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο «Misifu», που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό. Πολύ άνετος χώρος, μοιράζεται από τη μία στο πιο casual μπαρ με το ανάλογο setting και από την άλλη στην πιο επίσημη σάλα, με τα καλοστρωμένα τραπέζια της σε δύο επίπεδα. Στο τιμόνι της πολυσυλλεκτικής κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, παλιός μας γνώριμος από το «Barbarossa» της Πάρου, ο οποίος παντρεύει τις ελληνο-μεσογειακές γεύσεις με μοντέρνες –συχνά ασιατικές– πινελιές.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό - εικόνα 1

Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα ορεκτικά του: η αθηναϊκή σαλάτα σε εκδοχή roll, με το ψάρι τυλιγμένο σε ροδέλες κολοκυθιού, σφαιροποιημένο λάιμ και μαγιονέζα μάραθου, το πολύ καλό μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρούστα μυρωδικών, που αποκτά μια καπνιστή αίσθηση σε συνδυασμό με τις πέρλες τρούφας και τον ανθό αλατιού, η δροσερή σαλάτα με διάφορα ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια εξαρτάται από τη διάθεση της στιγμής, καθώς ο κατάλογος ανοίγεται από ένα comfort ριζότο με άρωμα γεμιστών και κρέμα φέτας μέχρι μοσχαρίσια ribs με καπνιστό αλάτι, πολύ εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και ψάρι. Οσονούπω, μάλιστα, ξεκινούν και brunch – ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, που το ηλιακό φως εισέρχεται πλούσιο από τις μεγάλες τζαμαρίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.