3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη

Λέμε «hola tsikna», τσικνίζουμε σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια αλλά και με θέα τον Παρθενώνα.

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη

#1 στο «Dos Hermanos»

Με σύνθημα «Hola Tsikna» μας υποδέχεται το αγαπημένο μας μεξικάνικο εστιατόριο της Κηφισιάς και μας δελεάζει ένεκα της ημέρας με πολλούς μεξικάνικους μεζέδες, πικάντικα fajitas σιγοψημένα για ώρα, ένα Mexican steak με ειδική συνταγή αλλά και ζουμερά κρεατικά στη σχάρα για την απαραίτητη μεξικάνικη τσίκνα. Εναλλακτικά, υπάρχει κι ένα σπέσιαλ πλατό mixed grill που θα μπει στη μέση του τραπεζιού παρέα με άφθονες margaritas και άλλα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ το διάσημο live samba show του μαγαζιού με Κουβανέζικες μουσικές και πολύ χορό είναι ό,τι πρέπει για να μπούμε απευθείας σε αποκριάτικο mood.

#2 στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Είναι λιτό και μοντέρνο, με εξαιρετική θέα στον Παρθενώνα, τόσο από το τζάμι όσο και από τη φοβερή βεράντα του και κατά παράδοση η Παρασκευή είναι η μόνη ημέρα που λειτουργεί μέχρι αργά εμπλουτίζοντας το μενού του με έξτρα πιάτα αλλά και live jazz. Την Πέμπτη 28 ωστόσο, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης κάνει την εξαίρεση και παραμένει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, τσικνίζοντας με ζωντανή μουσική και έναν πλούσιο μπουφέ γεμάτο με λαχταριστά ορεκτικά, φρεσκοκομμένες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και χειροποίητα γλυκά. Για να ζήσετε την ξεχωριστή αυτή εμπειρία οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

#3 στο «Chefi»

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Έχει ούτως ή άλλως ιδιαίτερη αγάπη για τα εκλεκτά κρεατικά το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Χαλανδρίου, η οποία φαίνεται και στο ειδικό τσικνο-μενού που θα σερβιριστεί την Πέμπτη το βράδυ (€ 30 κατ’άτομο). Ανάμεσα στις νοστιμιές που θα παρελάσουν από το τραπέζι είναι το λουκάνικο σχάρας με πατατοσαλάτα και καπνιστό τυρί όπως και το κριθαρότο με μελωμένη πανσέτα, λαχανικά και chorizo, ενώ βασιλιάς της βραδιάς θα είναι ασφαλώς το mixed grill με κοτόπουλο, κεμπάπ, ψαρονέφρι, και μπιφτέκι συνοδεία από πατάτες τηγανιτές και ΒBQ sauce. Θα γλυκαθείτε με μους από μαστίχα και γιαούρτι με μπισκότο αμυγδάλου, βύσσινο και παγωτό.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.