Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark»

Άρωμα Κυκλάδων έχει και το επόμενο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark. Στις 21/2 σειρά έχουν οι σοφιστικέ και βραβευμένες γεύσεις της Αντωνίας Ζάρπα, η οποία ταξιδεύει το διάσημο «Θαλασσάκι» της από την Τήνο στη Γλυφάδα. Κλείστε θέση!

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark»

Άρωμα Κυκλάδων έχει και το επόμενο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν με μεγάλη επιτυχία το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark». Στις 21/2 σειρά έχουν οι σοφιστικέ και βραβευμένες γεύσεις της Αντωνίας Ζάρπα, η οποία ταξιδεύει το διάσημο «Θαλασσάκι» της από την Τήνο στη Γλυφάδα για μια σπέσιαλ βραδιά. Κλείστε θέση!

Εχει αλλιώτικη χάρη το «Θαλασσάκι» στον όρμο Υστερνίων στην Τήνο. Καθισμένος στα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια του, σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, ρεμβάζεις ενώ κομψές μουσικές φτάνουν στα αφτιά σου και οι σοφιστικέ προτάσεις της Αντωνίας Ζάρπα διαδέχονται η μία την άλλη. Μαγείρισσα που μαγειρεύει με την ψυχή της, σε κάνει να γεύεσαι πιάτο-πιάτο τον τόπο της, μέσα από συνταγές που πατάνε γερά στην τηνιακή παράδοση και αναδεικνύουν τις εξαιρετικές πρώτες ύλες του νησιού. Φέτος, μάλιστα, που το «Θαλασσάκι» συμπληρώνει τα 20 χρόνια του έχει στα σκαριά μια μεγάλη ανακαίνιση, η οποία θα ξεκινήσει από τους εξωτερικούς χώρους και θα επεκταθεί μέχρι τα ενδότερα της κουζίνας.

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark» - εικόνα 1

Στο γαστρονομικό ραντεβού του με το 2ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, το «Θαλασσάκι» έρχεται με ένα πλούσιο μενού. «Είναι η πρώτη φορά που το “Θαλασσάκι” ταξιδεύει έξω από την Τήνο, γι’ αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία που προσφέρουμε όσο πιο πιστά γίνεται», μας λέει η Αντωνία, η οποία μας επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα γευστικά ενσταντανέ, τη διάσημη ταραμοσαλάτα της με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί, έναν μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά που αποτίνει φόρο τιμής στα τηνιακά πανηγύρια και μια ξεχωριστή λεμονόπιτα με γέμιση τυρόπιτας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Το Θαλασσάκι» για την Πέμπτη 21/2

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο Πιάτο
Σαλάτα της γης, με φασόλια τηνιακά και λαχανικά εποχής με φρέσκο ελαιόλαδο

Δεύτερο Πιάτο
Μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί

Τρίτο Πιάτο
Μπακαλιάρος βραστός με ελαφριά σκορδαλιά

Τέταρτο Πιάτο
Φρέσκα μύδια με μαστίχα και μυρωδικά σε σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και θυμάρι

Πέμπτο Πιάτο
Χταπόδι στο φούρνο, ψημένο με ελαιόλαδο και πετιμέζι

Έκτο Πιάτο
Καλαμαράκια, ολόκληρα στο τηγάνι με πατάτα, κρεμμύδι, ντοματίνια και μυρωδικά

Επιδόρπιο
Λεμονό-πηττα, σε τάρτα από ντόπιο αγελαδινό τυρί Πέτρωμα και μαστίχα με κρέμα λεμόνι

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

* Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος σε κάθε τραπέζι και οι ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τα άτομα.

€ 45/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".