«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο restobar στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων έχει αύρα ωραία και χαλαρωτική και ποντάρει τόσο στις γεύσεις όσο και στα κοκτέιλ του.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Tα κομψά origami φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή και κατεβαίνουν σε διάφορα ύψη πάνω από τα τραπέζια, γλυκαίνουν τα πρόσωπα των ως επί το πλείστον νεαρών θαμώνων του ολοκαίνουργιου «Kinjo Japanese Restobar» που κρύβεται σε μιαν άκρη της πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, είναι φτιαγμένο με καλή εργονομία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μια ματιά να ρίξεις, λ.χ., στα σουπλά και στα chopsticks από απαλό ξύλο με το ανάγλυφο λογότυπο του μαγαζιού ή στα πολύ ξεχωριστά πιάτα σε σκούρο ανθρακί χρώμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά έχει γίνει με μεράκι. Το ίδιο «μερακλής» είναι και ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, με θητεία σε ορισμένα γνωστά γιαπωνέζικα εστιατόρια και, πολύ περισσότερο, με βαθιά αγάπη για τη γιαπωνέζικη κουζίνα την οποία υπηρετεί με πάθος.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 1

Αξίζει να πιάσεις θέση στα πολύ αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να του ζητήσεις ένα omakase menu στα μέτρα σου. Η ψαριά της ημέρας κρύβει διαμαντάκια (όπως το γριβάδι και η σφυρίδα που πετύχαμε εμείς) που γίνονται κλασικά sashimi και nigiri με ρύζι σχετικά ήπιας οξύτητας, ενώ σε πιο δημιουργικούς τόνους, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκοφάγωτο λαβράκι usuzukuri, σε λεπτές φέτες με σάλτσα ponzu και τρούφα, όπως και τα μαριναρισμένα φιλέτα παλαμίδας που καπνίζονται σε άχυρα και σερβίρονται με τζίντζερ και σχοινόπρασο τσιμπώντας λιγάκι στη γλώσσα. Πέρα από τα ωμά, το μενού ανοίγεται και στις ζεστές παρασκευές: τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο έχουν ωραία καπνιστή γεύση, τα dumplings με χοιρινό κιμά, ελαφροτηγανισμένα από τη μία μεριά, έχουν το προσόν της πολύ καλής ζύμης, ενώ το σωστό τηγάνι ανεβάζει την tempura λαχανικών.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά, επιβάλλεται να τα συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά signature cocktails που ετοιμάζει η μπάρα σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Cibo» που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, όπως το απολαυστικό όσο και πολύπλοκο 47 Ronin με καπνιστό ουίσκι, μους από καλαμάνσι και αλμυρή καραμέλα.

Δώστε βάση..

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 2

...στο pork ramen

Τo ramen με χοιρινό έρχεται αρκούντως spicy και ορεκτικό, με τρυφερό κρέας, μανιτάρια shimeji αλλά κι ένα πολύ ξεχωριστό αβγό, βρασμένο και μαριναρισμένο για δύο ημέρες σε σόγια.

...στο unagi

Χέλι, αβοκάντο, σπαράγγι, αγγούρι, αλλά και φουαγκρά (ελαφρώς καψαλισμένο για να βγάλει το λίπος του) και flakes τρούφας συγκατοικούν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά rolls του καταλόγου.

...στο Fuji Mountain

Αν αγαπάτε τα tiki cocktails ενδώστε άφοβα σε τούτο εδώ, που μπλέκει απολαυστικά ρούμι με ανανά, λικέρ μπαχαρικών, passion fruit αλλά και yuzu cordial για γιαπωνέζικο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".