Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark»

Τη σκυτάλη στο 2ο Symposio at Ark παραλαμβάνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Andronikos» που φέρνει τις βραβευμένες ελληνικές γεύσεις του στην Αθήνα στις 7/2. Κλείστε θέση!

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark»

Σε ανοιχτό link με το Νησί των Ανέμων παραμένει το 2ο Symposio at Ark που οργανώνει το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark». Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Andronikos» που φέρνει τις βραβευμένες ελληνικές γεύσεις του στην Αθήνα στις 7/2. Κλείστε θέση!

Η ανταπόκρισή σας στο grand opening του φετινού Symposio at Ark ήταν κάτι παραπάνω από θερμή και μάλιστα σε μια ημέρα δύσκολη για την πόλη. Το εντυπωσιακό 4 hands menu που δημιούργησαν ειδικά για τη βραδιά ο μισελενάτος guest chef Lionel Rodriguez και ο executive chef του «Ark» Γιάννης Μπαξεβάνης γοήτευσε όσους βρέθηκαν στην υπέρκομψη σάλα του εστιατορίου, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανανέωσαν απευθείας το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ, που τη γευστική σκυτάλη παραλαμβάνει ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, εκπροσωπώντας τη βραβευμένη ξενοδοχειακή οικογένεια της Μυκόνου «Kensho».

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1

Η σύνδεση με το Νησί των Ανέμων παραμένει ανοιχτή και την επόμενη Πέμπτη 7/2, καθώς εκλεκτός προσκεκλημένος του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» είναι το «Lady Finger».

Κρυμμένο πλάι στην πισίνα του εμβληματικού μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Andronikos» στο Δραφάκι, με λίγα τραπέζια και μια συνταρακτική θέα –σχεδόν αεροπλανική– στη Χώρα της Μυκόνου και στη θάλασσα, το εστιατόριο που αποτελεί παλιό γνώριμο των βραβεύσεων κέντρισε εκ νέου το ενδιαφέρον μας όταν την επιμέλεια της κουζίνας ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, με chef de cuisine τον πολύ ικανό και ταλαντούχο νεαρό Νίκο Κουτσούκο.

Η επιλογή του πάντα δραστήριου και ανήσυχου Μάρκου Ανδρόνικου, που φροντίζει να ανανεώνει διαρκώς την εμπειρία της φιλοξενίας και της γαστρονομίας του «Andronikos» κρατώντας το στην πρώτη γραμμή του νησιού, αποδείχτηκε κίνηση ματ, που επιβραβεύτηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2018. Το ειδικό μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» ανοίγει ένα από τα πιάτα του «Lady Finger» που αποδίδει ανάγλυφα το πνεύμα της κουζίνας: πρόκειται για την κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, μια ευρηματική και ντελικάτη απόδοση ενός εκ των κλασικών εδεσμάτων του νησιού που αποκτά μοντέρνο χρώμα χάρη σε μια αέρινη πανακότα τυροβολιάς. Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι υπόλοιπες δημιουργίες της βραδιάς, που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού του «Lady Finger» για την Πέμπτη 7/2

Πρώτο πιάτο
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου με τυροβολιά Μυκόνου, ψητά κρεμμύδια, σάλτσα κρεμμυδιού, τραγανά φύλλα

Δεύτερο πιάτο
Χταπόδι σχάρας με κρέμα φάβας, καπνιστό χέλι, μαρμελάδα ντομάτα, τραγανή λαχανίδα

Τρίτο πιάτο
Αρνάκι μελωμένο με πουρέ ρεβιθιού, γλυκοπατάτες, γιαούρτι, σάλτσα λουίζας

Επιδόρπιο
Σοκολάτα γάλακτος με χαρουπόψωμο, passion fruit, σορμπέ πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια

€ 45/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.