Ηταν τόσα τα απανωτά sold out του παρθενικού Symposio at Ark, που το σίκουελ ήταν απλώς επιβεβλημένο. Έτσι, λοιπόν, το 2ο Symposio at Ark κηρύσσει την Πέμπτη 24/1 την έναρξη των γαστρονομικών του εργασιών με ένα ειδικό event, κατά το οποίο ο μισελενάτος σεφ Lionel Rodriguez συμπράττει με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και το σεφ Φίλιππο Δημόπουλο σε ένα σπέσιαλ μενού που ακτινοβολεί μοντέρνα γεύση Ελλάδας. Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, το πρωτοποριακό γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνει το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα» ανάβει τις μηχανές στο φουλ και μας προσκαλεί σε έντεκα ραντεβού γνωριμίας με την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της περιφέρειας.
Την αυλαία σε αυτό το συναρπαστικό εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου εμβληματικά εστιατόρια και σεφ στην πρώτη γραμμή της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας θα δώσουν το «παρών», σηκώνει ο βραβευμένος όμιλος ξενοδοχείων «Kenshō», που έρχεται στις 31/1 με μυκονιάτικο αέρα κι εκπρόσωπο τον ταλαντούχο Ιπποκράτη Αναγνωστέλη.
Με καταγωγή από τη Μύκονο και σημαντική θητεία σε κοσμοπολίτικα εστιατόρια του νησιού αλλά και της Αθήνας, ο σεφ ανέλαβε το καλοκαίρι που μας πέρασε την κουζίνα στο «Kenshō» της Ψαρρούς, το πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας, που έγινε σχεδόν αυτοστιγμεί place to be και συζητήθηκε πολύ. Το ίδιο και η κουζίνα του Αναγνωστέλη, κοσμοπολίτικη όσο και ανατρεπτική, στην οποία θα μυηθούμε μέσα από το μενού που έχει δημιουργήσει ειδικά για το event στο «Ark». Ο ξεχωριστός μουσακάς με αρνί σιγομαγειρεμένο σε πετιμέζι και η φρέσκια σφυρίδα ποσέ με κυδώνια και σταμναγκάθι είναι από τα πιάτα που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε, μαζί ασφαλώς με το επιδόρπιο που υπογράφει ο εξαιρετικός chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος.
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Δείτε το μενού του Kenshō για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου
Amuse bouche
Σούπα αγγούρι με ταρτάρ γαρίδας
Ορεκτικό
Ceviche
λαβράκι, πέπλο από χτένι, καλαμπόκι, ακτινίδιο
ή
Μουσακάς
καραμελωμένη μελιτζάνα, αρνί σιγομαγειρεμένο με πετιμέζι, κατσικίσιο τυρί
Κυρίως πιάτο
Σφυρίδα
φρέσκια σφυρίδα ποσέ σε ελαιόλαδο, κυδώνια, σταμναγκάθι, σάλτσα μάραθου
ή
Χοιρινό καρέ
κρέμα μαραθόριζας-λεμονόχορτου, αγκινάρα καραμελωμένη, μοσχολέμονο
Επιδόρπιο
Bavaroise ελληνικού καφέ με αμυγδαλωτό αρωματισμένο με λεμόνι και παγωτό καρύδι
€ 50/άτομο