Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα καλό ποτό ή ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ δεν μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό και ίσως μία από αυτούς να ήμουν κι εγώ, μέχρι που δοκίμασα την πρώτη μου αλμυρή τηγανίτα παρέα με ένα καλοφτιαγμένο «Bloody Mary»...
Οι απόψεις, άλλωστε, αναθεωρούνται μέσα από το βίωμα- να είναι καλά τα brunch- και ο πετυχημένος συνδυασμός φαγητού και ποτού μπορεί να φτάσει την γευστική εμπειρία σε άλλα επίπεδα. Ένα τέτοιο γευστικό ταξίδι κάναμε στο «Flamingo», δοκιμάζοντας τις νέες προτάσεις της all day κουζίνας του σε συνδυασμό με τα δημιουργικά cocktails του καταλόγου.
Το ανανεωμένο του μενού, που κινείται στην «comfort» φιλοσοφία, έχει επιμεληθεί ο chef Γιάννης Πολυζωίδης, ξεκινώντας με πολλές προτάσεις για καθημερινό brunch και διαφορετικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, αλλά και αρκετές γευστικές επιλογές για όλη τη μέρα. Στο μενού θα βρείτε αρκετούς τρόπους να απολαύσετε τα αυγά σας, ενώ έχετε να επιλέξετε από γλυκά και αλμυρά pancakes, burgers, σαλάτες, μπρουσκέτες, tacos και empanadas, ακόμα και mac n’ cheese.
Δίπλα στο food menu έρχεται να κουμπώσει η νέα λίστα κοκτέιλ που έχουν επιμεληθεί ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Ρούσσος με προτάσεις για όλη τη μέρα, ειδικά μελετημένες ώστε να συνοδεύουν γευστικά τα πιάτα. Θα βρείτε αρκετές επιλογές σε μείξεις χωρίς αλκοόλ, σε aperitivo με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, αλλά και πιο δυνατές και περίπλοκες μείξεις.
Ξεκινώντας το δικό μας γευστικό ταξίδι, η αρχή έγινε με ένα κλασικό «Negroni», ιδανικό για να ανοίξει η όρεξη και συνέχισε με το πρώτο πιάτο με αλμυρά pancakes καλαμποκιού γεμιστά με φέτα και πιπεριά jalapeno μαζί με τραγανό κοτόπουλο και σιρόπι σφενδάμου ενισχυμένο με τσίλι. Σε αυτή την πανδαισία γεύσεων αλμυρού, γλυκού και ελαφρώς καυτερού, ήρθε να προστεθεί το εξίσου περίπλοκο «Caribu» με τεκίλα, mescal, mango και σιρόπι λουΐζας με μέντα.
Ήταν ένας άκρως χορταστικός συνδυασμός γεύσεων και θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εκεί, αλλά δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε το λαχταριστό burger με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, μαρμελάδα μπέικον, τσένταρ και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Σε αυτό το πλούσιο πιάτο επάξια στάθηκε δίπλα του το «Grey Stones» με παλαιωμένο ιρλανδέζικο whisky, shrub από πράσινο μήλο με μπαχαρικά και ginger ale. Περιττό να πω ότι ο συνδυασμός ενός καλοφτιαγμένου burger με ένα ελαφρώς καπνιστό whisky και πικάντικες νότες από ginger είναι πραγματικά ένας μαγικός συνδυασμός.
Κλείνοντας, επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, ολοκληρώσαμε με χειροποίητα empanadas γεμιστά με κιμά και jalapeno, συνοδευμένα με ένα δροσερό dip γιαουρτιού με φρέσκο κόλιανδρο, lime και chipotle. Ένα πιάτο που εύκολα συνοδεύει οποιοδήποτε ποτό κι αν επιλέξετε, εμείς το συνδυάσαμε με το πληθωρικό «Pole Pole» με gin αρωματισμένο με λεβάντα, μανταρίνι napoleon, κυδώνι και αφρό σανδαλόξυλο.
Σημαντική διαπίστωση σε αυτή τη γευστική εμπειρία είναι οι ποιοτικές επιλογές στην πρώτη ύλη· στο φαγητό τα περισσότερα υλικά προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, ενώ στα κοκτέιλ επιλέγονται homemade και φρέσκα υλικά. Σημειώστε, επίσης, ότι τα Σαββατοκύριακα διαμορφώνονται ειδικά θεματικά μενού σε συνδυασμό πάντα με ανάλογα ποτά και κοκτέιλ όπως, Mexican nights, street food days, tapas, ενώ σύντομα ετοιμάζονται και βραδιές με ελληνικά αποστάγματα και μεζέδες, αλλά και γεύσεις από την Ιταλία συνδυασμένες με aperitivo και κρασί.