Κάτι τρέχει στο Παλαιό Ψυχικό

Άνοιξε αθόρυβα κατά τα τέλη Νοεμβρίου, όμως το «Misifu» συζητιέται πολύ, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που το προτιμούν και τα σαββατοκύριακα οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Κάτι τρέχει στο Παλαιό Ψυχικό

Άνοιξε αθόρυβα κατά τα τέλη Νοεμβρίου, όμως το «Misifu» συζητιέται πολύ, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που το προτιμούν και τα σαββατοκύριακα οι κρατήσεις είναι απαραίτητες. Μεγάλο και άνετο, με suburbia θέα από τις τζαμαρίες, εσωτερικά αποπνέει μοντέρνα βιομηχανική αύρα κι έχει στα ηνία της (ανοιχτής) κουζίνας τον σεφ Δημήτρη Νίκολη από το «Barbarossa» της Πάρου.

Το πολυσυλλεκτικό μενού περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις που παντρεύουν τις ελληνομεσογειακές γεύσεις με τις αγαπημένες του σεφ ασιατικές πινελιές, σαν την new age αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, φασόλια edamame και μαγιονέζα μάραθου και τα χειροποίητα dumplings με γέμιση φρικασέ και αυγολέμονο αρωματισμένο με ούζο. Η συνέχεια γράφεται με επιλογές που κεντράρουν στα εκλεκτά κρεατικά και θαλασσινά, ξεκινώντας από μια μπαλοτίνα κοτόπουλου με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ή μια ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης και φτάνοντας μέχρι ένα φιλέτο café de Paris και μια μπιστέκια φιορεντίνα δικής τους εισαγωγής από την Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.