«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της πολύ κρύας βραδιάς που βρεθήκαμε στο λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο, δυο βήματα από την πλατεία Μαβίλη.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά, με τα ψάρια και τα λαχανικά της μελωμένα και το ζωμό της ρευστό, αλλά όλο ουσία, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της (πολύ κρύας) βραδιάς που βρεθήκαμε στο «Ψαροχώρι». Το λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο μπορεί να μη βρίσκεται πάνω σε κάποια θάλασσα (πέρα ίσως από τη… λαοθάλασσα της πλατείας Μαβίλη), ο Μάριος Τσαλάκος ωστόσο, επικεφαλής της ομάδας που το τρέχει και ευγενέστατος οικοδεσπότης, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι και μπορείς να δοκιμάσεις σε διάφορες εκδοχές.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 1

Η σφυρίδα πρασοσέλινο με αγκινάρα και καρότο είναι ένα ωραίο comfort πιάτο με τις αρετές του καλοφτιαγμένου μαγειρευτού και το ψάρι του αφρός, ενώ το ψάρι ημέρας (στη δική μας περίπτωση στείρα) που ψήνεται στο αλάτι και φλαμπάρεται μπροστά σου είναι σπεσιαλιτέ που αξίζει να βρει θέση στο τραπέζι.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 2

Μην προσπεράσετε τις σαλάτες (είναι και οι τρεις δροσερές και καλοφτιαγμένες) και βάλτε πλάι τους την πρωτότυπη και αρκούντως αψιά, χάρη στο λάιμ που περιέχει, μους αβοκάντο, αλλά και το καπνιστό σκουμπρί που αποζητά άφθονο λεμόνι και τσίπουρο για συνοδεία. Για το τέλος, δικό τους γρανιτένιο σορμπέ, γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και απαλή κρέμα, όπως και προφιτερόλ με ωραία σου και άγλυκη γέμιση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.