Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις

Φτιάξαμε ένα λαχταριστό μαραθώνιο στα νόστιμα στέκια Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, ώστε να κάνετε τα ψώνια σας στη ζωηρή αγορά της Γλυφάδας και να ξαποστάσετε για νόστιμα διαλείμματα.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις

Φτιάξαμε ένα λαχταριστό μαραθώνιο στα νόστιμα στέκια Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, ώστε να κάνετε τα ψώνια σας στη ζωηρή αγορά της Γλυφάδας και να ξαποστάσετε για νόστιμα διαλείμματα.

Η μικρή Ιταλία του Νότου

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 1
«Vittoria Gati»

Η αγορά της Γλυφάδας είναι από τις δυνατότερες της πόλης, κοντράροντας κάποιες φορές ακόμη και τη shopping λάμψη της Ερμού. Σε αυτό σίγουρα βοηθά η επιρροή της πάντα σικάτης και γαστρονομικά αιχμηρής Ιταλίας, αφού τα Italian rooms έχουν μεγάλη πέραση στα νότια, με πολύ αξιόλογους εκπροσώπους. Ένας από τους πιο επιτυχημένους είναι το Soleto, που έχει γιορτές όλο το χρόνο με τα φωτισμένα δέντρα απέξω και το κεντρικό μπαρ να σκορπίζει θετική ενέργεια στις δύο ατμοσφαιρικές του σάλες. Εδώ θα δοκιμάσετε homemade ζυμαρικά, ριζότο και ωραία κρέατα, όλα σε επιμέλεια του βραβευμένου Μιχάλη Ντουνέτα, αλλά και ασιατικές γεύσεις στο δικό τους χώρο.

Στιλάτη ’90s αύρα έχει και το ντεκόρ στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο του Γιώργου Παπακώστα, το Vittoria Gati. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί για μπρέκφαστ και πιο αργά για aperitivo. Δυνατά του χαρτιά η χειροποίητη pasta fresca σε κλασικές συνταγές, τα κρεατικά δικής τους εισαγωγής και η πίτσα στον ξυλόφουρνο με ζύμη ωρίμανσης αλλά και τα δικά τους κοκτέιλ με σπέσιαλ υλικά.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 2
«Sale Bianco»

Στην ατμόσφαιρα φιλόξενης τρατορίας του Sale Bianco ο Salvatore Antolina ετοιμάζει ωραία pasta fresca, πίτσα με λεπτή και πολύ τραγανή ζύμη, ταλιάτες, φιλέτα και σκαλοπίνια και πολύ αφράτο τιραμισού, πάντα σε συνδυασμό με την ενημερωμένη ελληνο-ιταλική wine list.

Ο ίδιος, μαζί με φίλους, άνοιξε και το Εnoteca da Salvatore, ένα wine restaurant που αγαπάει πολύ τα κρεατικά σε τετ-α-τετ με μια μπάρα για κοκτέιλ και μεγάλο οινικό ρεπερτόριο με καμιά 200αριά ετικέτες από τον ιταλικό, το γαλλικό και τον ελληνικό αμπελώνα.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 3
«Ramino»

Στο Ramino ρουφάς όλη τη ζωντάνια της Μεταξά, τσιμπολογώντας καρπάτσιο με παλαιωμένο βαλσάμικο και πέρλες ταπιόκα, καρμπονάρα με πανσέτα δικής τους ωρίμανσης, πεκορίνο και αβγό ή πληθωρικό ριζότο Milanese με βοδινή ουρά. Εδώ η κάβα έχει ιδιαίτερες ετικέτες ιταλικών κρασιών και τα κοκτέιλ έχουν άποψη.

Το Σπίτι Neat Eat & Cafe θυμίζει σπίτι αρχιτέκτονα που το άνοιξε στον κόσμο. Δεν είναι καθαρόαιμο ιταλικό, αλλά ο κατάλογος είναι γεμάτος ζυμαρικά, ριζότο και πίτσες.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 4
«Mano D’ Oro»

Οδεύοντας προς Βούλα, κάνουμε στάση στο Amarone, ένα εκλεκτικό deli-εστιατόριο, όπου θα γευτείς επιτόπου ωραίες ιταλικές γεύσεις και θα αγοράσεις διαλεχτές λιχουδιές για το σπίτι: culatello di Zibello, το πιο φίνο ιταλικό αλλαντικό, σπάνια παρμεζάνα 101 μηνών παλαίωσης (!), σπέσιαλ μπίρες ιταλικής μικροζυθοποιίας, πράσινα fagotini με τυριά και σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού, απολαυστικά πρωτότυπο σεμιφρέντο με κομμάτια καραμέλας και φιστικοβούτυρο από φιστίκια Αιγίνης.

Στη Βουλιαγμένη, τώρα, το Mano D’ Oro αποπνέει cosy στιλάτη κομψότητα. Στο μενού του βρίσκεις κλασική ναπολιτάνικη πίτσα, pasta fresca με αβγά (παπαρδέλες με μπολονέζ Black Angus), ριζότο, ταλιάτα και τιραμισού.

Γλυφάδα για όλα τα γούστα

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 5
«Amigos»

Στη μεγάλη αγορά της Γλυφάδας υπάρχει όμως πληθώρα προτάσεων με ελληνικό ή ευρύτερα μεσογειακό ταμπεραμέντο και άλλες που σε ταξιδεύουν σε πιο μακρινές χώρες. Όπως το μεξικάνικο Amigos, όπου οι έξτρα σπιρτόζικες Margaritas της βραβευμένης με Bar Award μπάρας συνδυάζονται με tacos, enchiladas, chimichangas, fajitas, μπέργκερ και μια salsa del diablo που καίει διαολεμένα.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 6
«TGI Fridays»

Το TGI Fridays φέρνει στα νότια τον αέρα του ανέμελου casual dining, με κλασικά μπέργκερ, Tex-Mex πειρασμούς, vegan και vegetarian προτάσεις και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ο Γιώργος Παπακώστας εμπνεύστηκε το Burger Joint από το ομώνυμο cult μαγαζί στο «Le Parker Meridien» του Μανχάταν, προσθέτοντας ναπολιτάνικες πίτσες δίπλα στα Black Angus burgers.

Επιστροφή στις ελληνικές γεύσεις, τώρα, με τα Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια, που ξεφεύγουν κατά πολύ από το κλασικό σουβλατζίδικο με την αλέγρα λευκότητα του χώρου τους και τα καφάσια με τα λαχανικά να προσθέτουν πινελιές χρώματος και φρεσκάδας. Τα μπιφτεκάκια από φρέσκο ελληνικό κρέας, τα σουβλάκια, τα κεμπάπ και μοσχαράκι γάλακτος σε ατομική σούβλα έχουν τον πρώτο ρόλο και ακολουθούν βιολογικά αβγά μάτια με πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, σπεν­τζοφάι, μπρουσκετάκια με γύρο τόνου, κολοκυθόσουπα και τηγανιά με αβγά, πατατούλες και κρητικό απάκι.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 7
«Mezze»

Το Mezze του ομίλου Καστελόριζο, παρεΐστικο, όμορφο και cosy, παίζει ταυτόχρονα με στεριά και θάλασσα. Όσοι είναι σταθερά προσανατολισμένοι στα θαλασσινά, το Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου βάζει την υπογραφή ενός σπεσιαλίστα στην προσιτή ψαροφαγία.

Στο Σαρδελάκι, τώρα, η προσιτότητα είναι κεντημένη και με θρακιώτικη σκορδαλιά-πύραυλος, μαριναρισμένο ξιδάτο και πικάντικο χταποδάκι, μικρό μπαρμπούνι φιλεταρισμένο, νοστιμότατο, τραγανό και χυμώδες θράψαλο αλλά και μαγειρευτά ημέρας, όπως λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο ή σαρδέλα φούρνου. Στο χαλαρό και ανοιχτόκαρδο σκηνικό στην Ψαρού παίζουν με μεζέδες όπως ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και φακοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα και με μικρόψαρα, όπως τηγανητές κουτσομούρες, ψητές σαρδέλες και άλλα παρόμοια.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 8
«Ψαρού»

Σε άλλη συχνότητα το Sea Spice, έχει αύρα πολυτελούς γιοτ και μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα, comfort και την ίδια στιγμή ανατρεπτική, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα: φάβα βρασμένη σε ζωμό καπνιστού χοιρινού, χούμους από φακές, τζατζίκι με γλυκό umami από μαύρο σκόρδο κι εξωτισμό από καρύδα, βελούδινη ταραμοσαλάτα ενισχυμένη με κουνουπίδι.

Το δισυπόστατο αδελφό Pere Ubu είναι ένα στέκι πολύ δημοφιλές· αποτελείται από το ντιζαϊνάτο και μποέμ «Pere», με ροτισερί που βγάζει από μπέργκερ μέχρι ψητή πάπια, και το bio healthy «Ubu», με προϊόντα μικρών παραγωγών, προτάσεις χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, πολλούς χυμούς και υγιεινές προτάσεις από τη γάστρα και το φούρνο.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 9
«Balux The House Project»

Το Balux The House Project σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Καλιφόρνια, σε ένα διαμέρισμα πάνω στην παραλία, βυθισμένος σε μια πολυθρόνα να ξεφυλλίζεις αρχιτεκτονικά coffee table books. Ο κατάλογος περιλαμβάνει από μεσογειακές γεύσεις, πίτσες και μακαρονάδες μέχρι σούσι και μπέργκερ.

Στρατηγικά τοποθετημένο στην αθηναϊκή ριβιέρα, το Ark έχει ραμμένη στην ούγια μια δροσερή αποικιακή αύρα. Εδώ το ισχυρό χαρτί είναι η ψαγμένη κλασικότροπη ελληνική κουζίνα που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης, με υπογραμμισμένο το άρωμα της Κρήτης. Μια διαφορετική πρόταση, τέλος, καταθέτει η Γη, το πανέμορφο, cool cafe με τη vegan raw φιλοσοφία και βασικά όπλα τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τους καρπούς που αποξηραίνονται σε ειδικό αφυγραντήρα.

Άλλος για Βούλα τράβηξε...

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 10
«Λούτσος»

Η γειτονική Βούλα είναι πολύ ανερχόμενη τελευταία. Το Ακροβόλι προκάλεσε αίσθηση με την κομψή σάλα και την πολύ προσεγμένη κουζίνα του. Ο Φώντας Κατσίμαγκλης και ο Μίλτος Γιάννου φτιάχνουν λακέρδα περιωπής, ψήνουν ένα από τα καλύτερα χταπόδια στα κάρβουνα στην Αθήνα, βάζουν στο καπνιστό, ψητό χέλι τραγανή χλωροφύλλη φυκιών wakame, τολμούν να συνδυάσουν ξινό τραχανά με καραβίδα, ενώ σερβίρουν τα ψάρια κλασικά και νεωτεριστικά. To «Riviera Coast» στη Βούλα που πήρε τη σκυτάλη από το ιστορικό «Vive Mar» ανακαινίστηκε και πλασαρισμένο πάνω στη θάλασσα είναι ένα γοητευτικό all-day στέκι στα νότια προάστια. Το τιμάμε δεόντως από το πρωί για καφέ και στη συνέχεια για lunch και βραδινή έξοδο απολαμβάνοντας τις μεσογειακές του γεύσεις.

Ο Λούτσος έχει στην κουζίνα την ομάδα των «Ψαράδων», οπότε οι προτάσεις έχουν και κλασικό χαρακτήρα, και διάθεση για νεολογισμούς του τύπου φάβα με σόγια σος και θυμάρι, όπως και μια διάχυτη διάθεση για ασιατικούς τόνους με καραμελάτο umami. Στο γήπεδο της value for money κρεατοφαγίας, πάλι, το K. Grill σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις: χοιρινό tomahawk, βουβαλίσια μπιφτέκια, σιγομαγειρεμένο κότσι με πουρέ, γιαουρτλού κεμπάπ, λεμονοριγανάτη τηγανιά κοτόπουλου και, φυσικά, σουβλάκι καλαμάκι, γύρο και κεμπάπ.

Shopping στα νότια με εκλεκτές γευστικές στάσεις - εικόνα 11
«K. Grill»

Στη Βουλιαγμένη θα τα περνάμε φίνα

Και η Βουλιαγμένη εξελίσσεται όμως σε δυναμικό πόστο ακόμη και το χειμώνα. Το Σαρδελάκι με Θέα, όνομα και πράγμα, έχει ως μεγάλα του ατού ένα μπαρ με φρέσκα όστρακα, το εξαιρετικό τηγάνι από το οποίο βγαίνουν καλαμαράκια, κουτσομούρες και αθερίνες και, φυσικά, τις λιχουδιές της σχάρας, ήτοι βελούδινη γάμπαρη, μυρωδάτες καραβίδες, ζουμερή σκορπίνα-πετάλι. Το Εν Πλω το διαλέγεις επίσης για τη θέα στον κόλπο αλλά και για το μοντέρνο χρώμα της κουζίνας του, ήτοι τατάκι τόνου με γουακαμόλε και ζελέ passion fruit, καρπάτσιο τσιπούρας με ζελέ κεράσι, γιούζου, ραπανάκια, καρπάτσιο μοσχαρίσιο με βότανα, γραβιέρα Κρήτης και πικάντικη μαγιονέζα.

Αεράτο και κατάλευκο, το Lagom ξεκίνησε την καριέρα του το καλοκαίρι, έχοντας στο τιμόνι τον βραβευμένο Σταμάτη Μαρμαρινό. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του περιλαμβάνει al dente ρεβίθια Δομοκού με δυνατό homemade προσούτο προβατίνας, Αθηναϊκή σαν ταρτάρ σφυρίδας με baby λαχανικά, ξερό αβγοτάραχο και ταραμοσαλάτα ή ακόμη σουτζουκάκια ταρτάρ με μαύρο σκόρδο, χιονάτο σορμπέ ντομάτας με κύμινο και ωραία τσιπς πατάτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

TGI Fridays

Λαζαράκη 43, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Burger Joint (the)

Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Pere Ubu

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

K. Grill

Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα
  • Εστιατόρια

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Sea Spice

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vittoria Gati

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

19/04/2024

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.