«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Και προτείνει μια γευστική συμμαχία Μεσογείου και Ανατολής με φόντο μια ατμοσφαιρική μονοκατοικία του 1930.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Το «Sabri Cuisine & Bar» άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στην ατμοσφαιρική χαλανδριώτικη μονοκατοικία του 1930 επί της Εθνικής Αντιστάσεως όπου για χρόνια βρίσκαμε το ιστορικό μπαρ «Ανδρόνικος». Ο σεφ Sabri Almasalmai, τον οποίο γνωρίζουμε από τον «Κήπο της Εδέμ», προτείνει εδώ μια γευστική συμμαχία Ανατολής και Μεσογείου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Κακλή κι έτσι στο μενού βρίσκουμε από kibbeh (ζύμη από μοσχαρίσιο κιμά, πλιγούρι και κουκουνάρι) και harouf mahsi (αρνί με αραβικό ρύζι και ξηρούς καρπούς) μέχρι burger γαλοπούλας με σος ταχίνι-αβοκάντο και λαβράκι με καραμελωμένα λαχανικά και φρέσκα παντζάρια ατμού.

Η δράση του χώρου που διαμόρφωσε ατμοσφαιρικά ο γνωστός σχεδιαστής Τάσος Καράμπελας, ξεκινά από νωρίς με πρωινό και brunch, με γαργαλιστικές μυρωδιές από αραβικό καφέ με κάρδαμο και φρεσκοψημένες πίτες από τον ξυλόφουρνο, και συνεχίζεται μέχρι αργά με κάποιο από τα signature cocktail που υπογράφει ο bartender Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 1
«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.