Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο ταϋλανδέζικο εστιατόριο «PatPong» που μόλις αφίχθηκε στην οδό Λεβέντη.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι

Ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης μας έχουν συνηθίσει σε μαγαζιά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το πιο καινούργιο τους «παιδί», το ταϋλανδέζικο «PatPong» στο Κολωνάκι δεν αποτελεί εξαίρεση. Σπρώχνοντας τη βαριά κι επιβλητική ξύλινη πόρτα του παλιού «Nikkei» στην οδό Λεβέντη, ο χαμηλός φωτισμός σε συνδυασμό με τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου που κυριαρχεί στο μακρόστενο χώρο δημιουργεί μια cool και χαλαρή εξωτική ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στο μάτι να φτάσει μέχρι την ανοικτή κουζίνα στο βάθος, έτσι «μακιγιαρισμένη» ώστε να δίνει την εντύπωση μιας καντίνας κάπου στη Μπανγκόκ.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το ταϋλανδέζικο street food εμπνέει άλλωστε και το γευστικό concept του μαγαζιού, με επικεφαλής της κουζίνας τον ταλαντούχο σεφ Σήφη Μανουσέλη και μερίδες μεσαίου μεγέθους που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται: υπέροχες και άκρως ορεκτικές σούπες tom (μία πιο spicy με γαρίδα, μία πιο αρωματική και comfort με κοτόπουλο), δροσιστικές και αρκούντως spicy σαλάτες, ζουμερά σουβλάκια με κοτόπουλο και satay sauce, και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες όπως τα surf & turf ταϋλανδέζικα σφαιρίδια με ψάρι και χοιρινό που βουτάς σε ωραία μαγιονέζα με κάρυ.

Το τρυφερό κουνέλι με κάσιους, πατάτα και γάλα καρύδας εκπέμπει στις πιο γλυκές συχνότητες ενός korma, ενώ το λαβράκι που μαρινάρεται σε κάρυ και κουρκουμά και ψήνεται τυλιγμένο σε μπανανόφυλλα είναι ένα πιάτο όλο γεύση και αρώματα που φανερώνει τη δυναμική της κουζίνας. Πολύ ωραία τα επιδόρπια, και ιδίως η φρουτοσαλάτα με pancakes καρύδας και παγωτό ξηρών καρπών, ενώ τα signature cocktails του Σπύρου Κερκύρα με thai χρώμα είναι λόγος από μόνα τους για να βρεθείς στο «PatPong» και να τα απολαύσεις στη μπάρα του.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.