Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Mια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας για τις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Σταθερή αξία στο χάρτη των νοστιμιών του αθηναϊκού κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν μαζέψει στη φιλόξενη βιτρίνα τους μια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας, προ(σ)καλώντας μας να στήσουμε μια μικρή Τρωική εκστρατεία στις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας: η ήπια και δροσάτη γεύση του μαλακού λευκού ανεβατού Γρεβενών είναι ιδανική για το μπαρκάρισμα, με στάση στην πυκνή, σύνθετη γεύση της γραβιέρας Σκύρου ή τα ιδιοσυγκρασιακά, όσο το όνομά της, αρώματα της σιφναίικης μανούρας. Το βουτυράτο οινοτύρι Ίου απλώνει στον ουρανίσκο μας τα αρώματα του Αιγαίου, ενώ το γίδινο καπνιστό της Νάουσας, με σώμα στρογγυλό και πιπεράτο στη γεύση του, γεμίζει την απόλαυση ενός καλού παλαιωμένου αποστάγματος. Το ταξίδι συνεχίζεται με ήπια γραβιέρα 100% βουβαλίσια απ’ τους Λειψούς, πικάντικο ημίχλωρο Μήλου και πεντανόστιμο ψητό μανούρι αέρος Γρεβενών, ενώ το κεφαλοτύρι Κοζάνης με ολόκληρα κομμάτια τρούφας δίνει στο πιάτο μας νοστιμιά ορεσίβια και χορταστική.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".