«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή

Ανανεωμένο, με healthy καινούργια πιάτα δίπλα στις κλασικές γευστικές του αξίες, βρήκαμε το αγαπημένο στέκι του Κεφαλαρίου με τη signature παντοτινή ατμόσφαιρα αμερικανικής Παρασκευής.

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή

Περνώντας ξανά το κατώφλι των «Fridays» στο Κεφαλάρι, από το οποίο ξεκίνησε η πορεία της διεθνούς αμερικανικής αλυσίδας επί ελληνικού εδάφους, ένα φλας μπακ στα μικράτα μου δεν το γλιτώνω. Γενέθλια πάνω σε καρέκλες με όλο το προσωπικό να μας τραγουδά το «Ηappy Βirthday», όπως προστάζει το εθιμοτυπικό, ομηρικές μάχες για να εξασφαλίσουμε το αγαπημένο τραπέζι κάτω από το μεγάλο κανό, τρανά γευστικά κολλήματα, πότε με τη σος Jack Daniels πάνω σε ζουμερά κρεατικά, πότε με τα πεντανόστιμα Τex-Μex τους, και πάντα –μα πάντα– ένα Death by Chocolate για το βαθιά σοκολατένιο φινάλε της βραδιάς στο signature χαρούμενο κλίμα του μαγαζιού που μας μύησε στο casual dining με χρώμα αμερικανικό και ανέμελο όσο μια Παρασκευή.

Η healthy διάσταση στα καινούργια τους πιάτα μού αρέσει πολύ και δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά στους vegan και vegetarian ρυθμούς της εποχής. Η quinoa super salad έρχεται ελαφριά και δροσερή, με αβοκάντο, καλαμπόκι, τραγανά σαλατικά και γκότζι μπέρι σε σπιρτόζικο ντρέσινγκ από τζίν­τζερ, ενώ τα veggie fajitas είναι πλούσια σε γεύση και κερδίζουν πόντους και μια ενδιαφέρουσα υφή χάρη στο σουσάμι που «στολίζει» τα al dente λαχανικά. Καινούργιος πειρασμός αλ αμερικέν οι τηγανητές πατάτες loaded buffalo fries, με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πικάντικη σάλτσα, blue cheese και φρέσκο κρεμμυδάκι, που προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα κάψα σε δόσεις, η οποία κοντράρεται με λίγο σέλερι.

Δίπλα σε αυτά και άλλα καινούργια πιάτα οι κλασικές αξίες, που παραμένουν στον κατάλογο και ζητάνε τη συντροφιά των καλοφτιαγμένων signature και κλασικών κοκτέιλ του καταλόγου ή της άρτι αφιχθείσας Fridays IPA· πρόκειται για την επετειακή χειροποίητη, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα των «Fridays», με φρουτώδη αρώματα κι έντονη επίγευση. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες και θα τη βρείτε για όσο κρατήσει σε όλα τα «TGI Fridays» της πόλης, που πλέον έχουν φορέσει και τα χριστουγεννιάτικα τους.

Δώστε βάση...

Orange & walnut salad

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 1

Καλοδιαλεγμένα φύλλα μαρουλιού με καραμελωμένα καρύδια, cranberries, flakes παρμεζάνας και φινίρισμα από ωραία βινεγκρέτ βαλσαμικού και φρέσκο πορτοκάλι φτιάχνουν μια υγιεινή σαλάτα, ισορροπημένη και χορταστική, που στέκει και σαν κύριο πιάτο.

Goat cheese & truffle burger

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 2

Το πανέ κατσικίσιο τυρί γίνεται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ζουμερό μπιφτέκι, ψημένο medium well, με την τρουφάτη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα toppings, όπως τα σοταρισμένα μανιτάρια και οι ροδέλες κρεμμυδιού, σε ένα μπέργκερ βαθιάς νοστιμιάς.

Brumble

«TGI Fridays»: 21 χρόνια το Κεφαλάρι έχει Παρασκευή - εικόνα 3

Ένα perfect serve του κλασικού κοκτέιλ με ισορροπημένη γεύση, νότες δροσιάς από τα blackberries αλλά και στοιχεία φυτικότητας από το δυόσμο. Ενδιαφέρουσα και η Blood Orange Margarita, όπου τα bitters σοκολάτας και το toffee προσφέρουν ένα twist στην κλασική συνταγή.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".