«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods

Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κολωνακίου οι μοντέρνες ελληνικές γεύσεις συναντούν τα ΠΟΠ προϊόντα και τις διατροφικές ανησυχίες της εποχής σε ντεκόρ που θυμίζει κάτι απ’ τα παλιά.

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods

Κατηφορίζοντας τη Λυκαβηττού, το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι έξω από το «Κιουζίν» μοιάζει στρωμένο για κυριακάτικο γεύμα άλλης εποχής. Αυτή η vintage αίσθηση γίνεται ακόμη πιο έντονη στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, που μεσοβδόμαδα τιμούν μικρές και μεγάλες παρέες όλων των ηλικιών.

Από το ταβάνι κρέμονται ένα αντικέ ποδήλατο κι ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος από γαλαξιδιώτικο αρχοντικό, παλιοί ξύλινοι καθρέφτες δίνουν αέρα στο χώρο, στον ψηλό τοίχο με την ανάγλυφη ταπετσαρία «αναρριχώνται» παλιά κάδρα και φωτογραφίες που φτάνουν μέχρι το εσωτερικό μπαλκόνι του μαγαζιού, το οποίο, πέρα από κάποια επιπλέον τραπέζια, κοσμεί και το τελευταίο ταχυδρομικό μηχανάκι του Βασιλείου της Ελλάδας. Επί της υποδοχής ο Στέφανος Δεληγιάννης, παλιός μας γνώριμος από το «Comeback» της Πάρου, ο οποίος συμπράττει εδώ με τον ξάδερφο του Γιάννη Δεληγιάννη – το όνομα του μαγαζιού προκύπτει από τη μείξη των λέξεων «cousins» και «κουζίνα».

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods - εικόνα 1

Ο κατάλογος έχει έντονο ελληνικό χρώμα και μοντέρνο αέρα, καθώς η κουζίνα φροντίζει αφενός να ενσωματώσει πολλά ΠΟΠ προϊόντα και αφετέρου να συντονιστεί με τις διατροφικές επιταγές της εποχής, προσφέροντας επιλογές vegan, vegetarian και χωρίς γλουτένη με την ανάλογη σήμανση. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με την έντονα κρεατένια γεύση, που δροσίζονται με μαρμελάδα ντομάτας, οι κολοκυθοκεφτέδες με την τραγανή κρούστα από σιμιγδάλι και τη ζωντανή, καταπράσινη γέμιση από κολοκύθι και οι crunchy κανταϊφένιες μπάλες, που γεμίζονται έξυπνα με κοπανιστή Μυκόνου, φέτα και ανθότυρο και περιχύνονται με μέλι, δίνουν το στίγμα της κουζίνας ήδη από τα ορεκτικά.

Οι πολλές και διαφορετικές σαλάτες, όπως αυτή με al dente φακές μπελούγκα, κινόα, κράνμπερι και αρωματική σος εσπεριδοειδών, μπορούν άνετα να γίνουν και κυρίως πιάτο, ειδικά για τους έχοντες healthy ανησυχίες, οι οποίοι θα βρουν επίσης κι ένα vegetarian burger-υπερπαραγωγή, με νόστιμο μπιφτέκι από κινόα και πολύ ωραίο ψωμάκι μπριός που φτιάχνουν οι ίδιοι. Εμείς, πάλι, που θέλουμε και το κρεατάκι μας, ανοιχτήκαμε και προς το νέο κοντοσούβλι από προβατίνα και δεν το μετανιώσαμε· ήρθε ζουμερό, με το λιπάκι του, έχοντας αφομοιώσει τους χυμούς από τις πολύχρωμες πιπεριές του κι έχοντας για συνοδεία τις signature τριπλοτηγανισμένες και πεντατράγανες πατάτες του καταστήματος. Ξεχωρίσαμε ακόμη τη δική τους εκδοχή στο κλασικό πηλιο­ρείτικο πιάτο χόρτα με αβγά (μάτια), που εδώ τα φτιάχνουν με γευστικά χόρτα από την Κέρκυρα και τα σερβίρουν με βραστά αβγά παναρισμένα σε κορν φλέικς, και γλυκαθήκαμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα μους ρυζόγαλου με λευκή σοκολάτα κι ένα αφράτο εκμέκ με ελαφρύ σιρόπι. Σημειώστε ακόμα, πως κάθε Παρασκευή βράδυ το «Κιουζίν» «ντύνει» τις γεύσεις του με live bossa jazz από τη Mιράντα Bερούλη και τους συνεργάτες της.

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".