Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης;

Τα πιο pop αθηναϊκά εδέσματα είναι γλυκά, πανέμορφα και γεμάτα χιούμορ, έκπληξη, χαρά, χαμόγελο, ελαφράδα και, φυσικά, γευστική απόλαυση. Αδύνατο να αντισταθείς στη γοητεία τους.

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης;

Αν τα ’βαζες σε μια γκαλερί, θα μπορούσες να διοργανώσεις άνετα έκθεση pop food και να την προσκυνούν από τεχνοκριτικοί μέχρι ορκισμένοι streetfoodάδες και από γκουρμέ μέχρι 15χρονα της διπλανής πόρτας, καθότι –πώς να το κάνουμε– πιο... pop(ular) από την εδώδιμη τέχνη δεν γίνεται. Το έχει επιβεβαιώσει ο μέγας Andy Warhol, άλλωστε, όταν ζωγράφισε την περίφημη κονσέρβα της ντοματόσουπας Campbell’s, ανυψώνοντάς την από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο χρηματιστήριο της σύγχρονης τέχνης.

Τα 5 pop εδώδιμα στιγμιότυπα που παρουσιάζουμε κυκλοφορούν περιοδικά τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα και μας φορτίζουν με συναισθήματα έκπληξης, χαράς, σινεμασκόπ χαμόγελου και, φυσικά, γευστικής απόλαυσης, πασπαλίζοντας με χρώμα και χρυσόσκονη την καθημερινότητα. Αυτή άλλωστε δεν είναι και η ουσία της pop art; Να ανυψώσει δηλαδή, υπερβάλλοντας δημιουργικά και με πνευματώδη διάθεση, δημοφιλή αντικείμενα από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής στο γήπεδο της τέχνης, η οποία πέφτει έτσι στην αγκαλιά δισεκατομμυρίων ordinary people.

#1 Παγωτό-χάπενινγκ στο «Dickie Dee»

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης; - εικόνα 1

Μοιάζει με μεταμοντέρνο ιπτάμενο δίσκο αυτή η υπερπαραγωγή street ice cream, που πρωτοπαρουσίασε το ολοκαίνουργιο κομψό παγωτατζίδικο «Dickie Dee». Όλα του τα στοιχεία είναι extra pop: καταρχάς ως σύμβολο των ’60s το soft παγωτό μηχανής σερβιρισμένο σε χωνάκι, που εδώ δίνει ένα πρωτόγνωρο, πολύ σοβαρό γευστικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, πάνω σε ένα δισκάκι που το φοράνε στο χωνάκι ακουμπάει ένα λαχταριστό σύννεφο από μαλλί της γριάς και το όλον πασπαλίζεται με πολύχρωμα, ζαχαρωτά κουφετάκια, φιστίκι Αιγίνης κ.ά. Πιο pop γεύση το μυρωδάτο παγωτό τριαντάφυλλο.

#2 Μουσικό κουτί «Funky Gourmet»

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης; - εικόνα 2

Ανοίγεις λοιπόν αυτό το ροζ ζωγραφισμένο κουτί και μια ροζ μπαλαρίνα αρχίζει να στροβιλίζεται στη μουσική της «Λίμνης των κύκνων», που ξυπνάει στα κορίτσια αμέτρητες παιδικές αναμνήσεις. Η νοσταλγία όμως συνεχίζεται στην πιο pop εκδοχή της, καθώς το κουτί είναι γεμάτο καραμέλες βουτύρου με γεύση τσιχλόφουσκα και πλέκει το εγκώμιο αγαπημένων παιδικών γεύσεων όπως η σοκολάτα Lila Pause σε στερεά μορφή αλλά και σε μιλκσέικ που το ρουφάς με καλαμάκι. Εμφανίζεται ως γιορτινή έκπληξη στο μενού του «Funky Gourmet».

#3 Kakigori στο «Birdman»

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης; - εικόνα 3

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό το δροσερό γλύκισμα –kakigori– είναι για τους Γιαπωνέζους ό,τι είναι για μας το μαλλί της γριάς στα πανηγύρια. Κυκλοφορεί όταν ο καιρός είναι ζεστός στην Jap pub του Άρη Βεζενέ, το «Birdman». Τι ακριβώς είναι; Ένα χιονάτο επιδόρπιο, που το φτιάχνουν τρίβοντας πάγο σε αυτήν την ειδική μηχανή με το very pop γαλάζιο χρώμα. Στο τριζάτο «παγωτό» προσθέτουν γλυκό συμπυκνωμένο γάλα και σιρόπια με γεύσεις φρούτων. Σκέτη απογείωση!

#4 Γυναικεία τσάντα από «CTC»

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης; - εικόνα 4

Ιδού λοιπόν πώς το fine dining μπορεί στην εποχή μας να μπει στα χωράφια της μόδας με υπέρκομψα εδέσματα. Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο chef patissier Δημήτρης Χρονόπουλος, υλοποίησε την εξαιρετική ιδέα μιας στιλάτης τσάντας φτιαγμένης από λωρίδες μαύρης σοκολάτας με πράσινο τελείωμα και χερούλι, που έχει μέσα της μια ντελικάτη μπαβαρουάζ κανέλας κι εξαιρετική, φινετσάτη μαρμελάδα πορτοκάλι. Δίπλα της παγωτό σοκολάτα 80% πάνω σε αμυγδαλόπαστα με πορτοκάλι και κρέμα βανίλια.

#5 Πραλινο-μπέργκερ στο «Talking Breads»

Ποια είναι τα πιο pop εδέσματα της πόλης; - εικόνα 5

Αν το δεις χωρίς να το ξέρεις, δεν πάει το μυαλό στο τι σε περιμένει. Κι όμως αυτό το μπέργκερ του «Talking Breads» μετατρέπει μία από τις πιο δημοφιλείς streetfood λιχουδιές σε κολασμένο dirty pop γλυκό. Κάτω από το όμορφα καραμελωμένο μπριός κρύβεται ένα «μπιφτέκι» όχι από κρέας, αλλά από σοκολάτα γάλακτος (!), σκεπασμένο από τραγανή πραλίνα και σοκολατένια μπιχλιμπίδια, ενώ η συνοδεία είναι άγλυκη – για ξεκάρφωμα. Δαγκώνεις εύκολα τη λαμαρίνα και τις αναμνήσεις από παιδικά σάντουιτς με ψωμί και σοκολάτα αμυγδάλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Talking Breads

Σπ. Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".