6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving

Στο ρυθμό της Ημέρας των Ευχαριστιών μπαίνουν με ειδικά μενού τα εστιατόρια της πόλης στις 22/11.

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving

Στο ρυθμό της Ημέρας των Ευχαριστιών μπαίνουν με ειδικά μενού τα εστιατόρια της πόλης στις 22/11.

#1 «Chefi Grill & Yummy Food»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 1

Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με μπρόκολο, Caesar dressing και προσούτο, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος κράνμπερι και γλυκοπατάτα αλλά και μηλόπιτα με σος καραμέλας περιλαμβάνει το μενού (€ 30 κατ'άτομο) που θα σερβιριστεί στις 22/11 στο ανανεωμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου, το οποίο ανοίγει πλέον και τα μεσημέρια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

#2 «Nice ’n’ Easy»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 2

Είτε στο πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο του Κολωνακίου είτε στην Κηφισιά, το μενού (€ 27 κατ'άτομο) ξεκινά με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με προσούτο, συνεχίζεται με την πρωταγωνίστρια ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κλείνει με μηλόπιτα με παγωτό.

#3 «Βυζαντινό»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 3

Το «Ηilton» μπαίνει στο ρυθμό της γιορτής με έναν πλούσιο μπουφέ (€ 45 κατ'άτομο) που θα γεμίσει μεσημέρι-βράδυ με όλων των ειδών τις «ευχαριστήριες» γεύσεις, από ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, και γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, μέχρι γλυκιά κολοκυθόπιτα, τσιζκέικ κολοκύθας, μηλόπιτα και άλλα πολλά.

#4 «Premiere»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 4

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» το ευχαριστήριο δείπνο (€ 50 κατ'άτομο) φέρνει στο τραπέζι πράσινη σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βατόμουρα, ριζότο με κουκουνάρι, σταφίδες και καβούρι, φιλέτο γαλοπούλας ψημένο με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας με miso και σάλτσα με τρούφα αλλά και μους χαμομήλι με σορμπέ αχλάδι.

#5 «GB Roof Garden»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 5

Happy Thanksgiving Day εύχονται στο αριστοκρατικό εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας», με θέα στην Ακρόπολη κι ένα πλούσιο μενού (€ 70 κατ'άτομο) διά χειρός Αστέριου Κουστούδη που θα σερβίρεται μεσημέρι και βράδυ. Για το κυρίως πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή, σάλτσα cranberry και ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου, και μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα σελινόριζας και καραμελωμένη τερίνα μήλου σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

#6 «Zonars»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 6

Με ένα ειδικό εορταστικό μενού γιορτάζει και φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών το αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο εστιατόριο. Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με κρουτόν βουτύρου, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, ψητό φιλέτο στήθος γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών, bacon και πουρέ γλυκοπατάτας με καρότα, μαρμελάδα cranberry και σος gravy, καθώς και cheesecake κολοκύθας (€ 35 κατ'άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.