«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία

Thai friendly και γενικότερα friendly, έξω καρδιά και cool, το ζωηρό bar-restaurant έχει στήσει δυνατό εξωτικό σκηνικό στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία

Δεν κάνει τυχαία ταϊλανδέζικο σουξέ με υπερτοπικό χαρακτήρα το «Blue Bamboo» των Πετραλώνων. Από εκείνα τα ανοιχτόκαρδα στέκια με ωραίο παλμό, μοιάζει να έχει κρεμασμένη κάπου επάνω του μια πινακίδα που αναγράφει κάτι του στιλ «έλα μέσα χωρίς να το πολυσκεφτείς και θα περάσεις καλά».

Αυτή η «εξωτική ταβέρνα», την οποία δημιούργησαν ο (με χρόνια θητείας σε καλά bar-restaurants της πόλης) Αντώνης Λιώλης και ο Ξενοφώντας Ναθαναηλίδης (έχει το «Κλουβί», ακριβώς απέναντι, όπου και γνωρίστηκαν), απέκτησε μάλιστα και «αδερφάκι» στη Σέριφο το περασμένο καλοκαίρι, δένοντας όμορφα το cool και απροσποίητο στιλ της με τα χαλαρά κι εναλλακτικά vibes που εκπέμπει το σοφιστικέ κυκλαδονήσι.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία - εικόνα 1

Βράδυ καθημερινής και ο χώρος δεν αργεί να γεμίσει με νεαρόκοσμο και ζευγαράκια που βρίσκουν τη θέση τους, αναλόγως διάθεσης (εδώ δεν γίνονται κρατήσεις), τόσο στα ξύλινα τραπέζια και στην μπάρα που βλέπει απευθείας στα όσα συμβαίνουν στην ανοιχτή κουζίνα όσο και στα περβάζια του μαγαζιού, για χαλαρό τρώγειν και πίνειν Κυδαντιδών και Δημοφώντος γωνία. Το μενού που διαβάζεις από τον μπλε κατάλογο-σουπλά σταχυολογεί τις κλασικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ταϋλανδέζικες γεύσεις, έχοντας δίπλα τους και τις απαραίτητες «φωτίτσες», που αυξάνονται ανάλογα με το βαθμό κάψας κάθε πιάτου.

Βουτώντας τα chopsticks στην διάφανη σούπα με noodles ρυζιού, ανακαλύπτεις νόστιμα και ζουμερά κομμάτια πάπιας, ενώ η γλυκιά σάλτσα σόγιας και το φρέσκο κόλιαντρο ανοίγουν την όρεξη με όμορφα αρώματα. Για την αρχή αξίζει ακόμη να ποντάρετε στα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες, που έχουν σάρκα ωραία και τρυφερή, όπως και στην πικάντικη σαλάτα με τραγανά στικ από μάνγκο, κρεμμύδι, τριμμένη καρύδα και γαριδούλες, που εκπέμπει σε spicy και δροσερές συχνότητες. Το νόστιμο pad Thai έρχεται, όπως και τα υπόλοιπα πιάτα με noodles, αλά Ταϊλάνδη, έχοντας δηλαδή δίπλα του διάφορα υλικά (λ.χ. λάιμ ή ζάχαρη) για να τα προσαρμόσεις στη γεύση σου.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία - εικόνα 2

Από την άλλη, εκπλήξεις πέρα από τα συνηθισμένα κρύβουν τα περίπου δέκα σπέσιαλ πιάτα του μαγαζιού. Το Crying Tiger Beef αναζητά την ταϊλανδέζικη γεύση στην extra spicy σάλτσα που συνοδεύει το ολόσωστα ψημένο και νοστιμότατο μοσχάρι (τα κρεατικά τους τα προμηθεύονται από το ονομαστό γειτονικό κρεοπωλείο του Καλογιάννη), ενώ το φρέσκο και τρυφερό καλαμάρι έρχεται με πιπεριές και άλλα λαχανικά, σε μια ροδαλή και γλυκοπικάντικη σος με άρωμα βασιλικού.

Ωραία και δροσιστικά σορμπέ μάνγκο και καρύδα για το τέλος, αν και κατά πάσα πιθανότητα οι ρυθμικές jazz και funk μουσικές που επιλέγει ο Αντώνης –στη σωστή ένταση, για να δημιουργούν ατμόσφαιρα και να μην εμποδίζουν την κουβέντα– θα σας παρασύρουν σε άλλο ένα από τα signature cocktails του καταλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.