Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Μια ιδέα για ένα διαφορετικό brunch ρίχνει στα τραπέζια του που ατενίζουν μοναδικά την Ακρόπολη, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «AthensWas».

Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Μια ιδέα για ένα διαφορετικό brunch ρίχνει στα τραπέζια του, που ατενίζουν μοναδικά την Ακρόπολη, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Sense» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου «AthensWas». Ο ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος άντλησε έμπνευση από τα οικογενειακά κυριακάτικα μεσημέρια και κατόπιν brainstorming με τη μπριγκάδα του δημιούργησε ένα ειδικό μενού με περίπου είκοσι επιλογές σε πιάτα που μπαίνουν στη μέση κι έχουν πινελιές από διάφορους τόπους της Ελλάδας.

Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι - εικόνα 1

Υπάρχουν, λόγου χάρη, τηγανίτες ελαιολάδου με ξερή μυζήθρα από το Ελληνικό της Αρκαδίας και τραβηχτές Μάνης με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο, με τις οποίες ο σεφ τιμά τις μεσσηνιακές του ρίζες, και ακόμα ένα σερί από ενδιαφέροντα πιάτα με τοπικό χρώμα, όπως το πηλιορείτικο hot dog σε δικό τους ψωμάκι με σπεντζοφάι και κρέμα γραβιέρας, και ο καγιανάς με καπνιστή σολομοπέστροφα Καρπενησίου. Κυριακάτικο τραπέζι χωρίς γλυκά δεν γίνεται, οπότε κρατήστε χώρο για εκλέρ σοκολάτας με ελληνικό καφέ και τον ιδιαίτερο αφρό από ρυζόγαλο σε βαθύ μπολ και κροκέτα ρυζιού. Το κυριακάτικο τραπέζι στρώνεται 12-5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.