To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Στο αριστοκρατικό «Winter Garden» το πιο ξένοιαστο γεύμα της εβδομάδας παίρνει διαφορετική μορφή, γεμίζοντας με ευρωπαϊκή αρχοντιά τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Κοιτάζω μπροστά μου ένα πιάτο με σολομό balik, μελάτα αβγά, χαβιάρι, κρέμα πατάτας και το ρόστι της, σερβιρισμένο σε πιάτο Versace, με ένα υπέρκομψο, κλασικό food styling και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αν βρίσκομαι σε αρχοντικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, της Κυανής Ακτής ή του Παρισιού... Κι όμως, βρίσκομαι στο δημοφιλές «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας» γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και χαίρομαι ένα brunch το οποίο δεν μοιάζει ακριβώς με τους μπουφέδες που συνηθίζονται στην πρωτεύουσα. Η λογική αυτού του ξένοιαστου γεύματος, που μας κανακεύει όταν ξυπνάμε αργότερα τα σαββατοκύριακα, είναι ολοζώντανη στο μενού που διαβάζω, αλλά η μορφή του απλώνεται σε διαφορετικά στάδια με απαράμμιλο σερβίρισμα στο τραπέζι.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 1

Στην αρχή έρχεται ένα ωραίο μεταλικό «καλάθι» γεμάτο μικρούς πειρασμούς από το αναβαθμισμένο αρτοποιείο του ξενοδοχείου: ζεστά χειροποίητα κρουασάν, ρολά με πραλίνα, ψωμάκια με σταφίδα, κέικ λεμονιού κι ένα εκπληκτικό μυρωδάτο τσουρέκι, δημιούργημα του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, που η φινέτσα του συναγωνίζεται γαλλικό μπριός. Τα αλείφεις με αφρατεμένο με κρέμα βούτυρο από το Ίδρυμα Τοσίτσα, κρέμα με βανίλια, σπιτικές μαρμελάδες που φυσάνε (πράσινο μήλο με θυμάρι, βατόμουρο με αστεροειδή γλυκάνισο) και τα συνοδεύεις με χυμό σέλερι, σπανάκι, αγγούρι, τζίντζερ και λεμόνι που αναπτερώνει το ηθικό σου.

Κατόπιν ένα ποτήρι σαμπάνια κηρύσσει την έναρξη του φαγητού με τα ορεκτικά και τα κυρίως. Το βασιλικό καβούρι με το αβοκάντο σερβίρεται πάνω σε δίκοκκο σιτάρι και μαζί με ντελικάτα μανιτάρια με χαμόν (πιάτο ημέρας) κάνουν νόστιμα την αρχή. Τα βιολογικά αβγά είναι πολύ σέξι με το μελάτο κρόκο τους κι έχουν δίπλα τους είτε σολομό και χαβιάρι, είτε αβοκάντο με αστακό, είτε σος «hollandaise» αρωματισμένη με εσπεριδοειδή ως Βenedict.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 2

Στο φινάλε σε περιμένουν σε τριώροφα δισκάκια ολόφρεσκα φρούτα, τάρτα clafoutis με κρέμα και βατόμουρα, στεφάνια σπιτικής γκρανόλα με κρέμα γιαουρτιού καραμελωμένη με passion fruit και μάνγκο, Paris-Brest φιστικιού Αιγίνης και παστάκια με μπισκουί φουντουκιού, μους καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος και ολόκληρα φουντούκια. Αυτό το δια­φορετικό σερβίρισμα του brunch που εμπνεύστηκε ο Αστέριος Κωστούδης είναι πολύ κλασάτο και η εναλλαγή των γεύσεων έχει επιλεχθεί πολύ προσεκτικά. Μην το χάσετε, κάθε weekend από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι...

Περισσότερες πληροφορίες

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.