«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς!

Φαν της ποιοτικής και προσιτής μπεργκεροφαγίας, ενωθείτε!

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς!

Δεν έχει πολλές ημέρες που άνοιξε το πρώτο «Pax Burgers» της Αθήνας και ήδη η Πλατεία Αγίας Ειρήνης το έχει αγκαλιάσει θερμά. Μεσημεριανή ώρα (ήτοι μεγάλης πείνας) και στο εσωτερικό του επικρατεί ευχάριστος αναβρασμός, καθώς τα βουητά από τις συζητήσεις των θαμώνων κάθε ηλικίας –άλλοι στα ψηλά σταντ από βαρέλια και άλλοι στα λίγα τραπέζια– μπλέκονται με τα διαρκή μπιπ-μπιπ από βομβητές που τους ειδοποιούν ότι η παραγγελία τους είναι έτοιμη.

Γλυκιά αμερικανιά αυτό το τελευταίο, που ταιριάζει όμως με την American style αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και «ανδρώθηκε» με τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο «Pax Burgers» της συμπρωτεύουσας άνοιξε το 2013 στην Καλαποθάκη, ενώ έκτοτε τα pretty amazing & xtraordinary burgers, που δίνουν στην αλυσίδα το όνομά της, σερβίρονται επίσης στο Mediterranean Cosmos αλλά και στην κεντρική Κούσκουρα.

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 1

Μου αρέσει που για την αθηναϊκή τους έδρα επέλεξαν να ξαναζωντανέψουν ένα από τα κτίρια της πλατείας, που περίμενε για χρόνια την ανάδειξή του, με πολύ όμορφα ρετρό πλακάκια στο πάτωμα κι εμφανή λιθοδομή που διατηρήθηκαν ατόφια, μου αρέσει όμως και η ποιοτική τους προσέγγιση («Fresh does matter» είναι το μότο τους, εν ολίγοις το φρέσκο έχει τη σημασία του) στο πολύπαθο θέμα «μπέργκερ». Τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, το μπιφτέκι φτιάχνεται από 100% μοσχαρίσιο κιμά και ψήνεται με μαστοριά, τα buns περνιούνται από τη σχάρα για να ροδοκοκκινίσουν, μόνες έτοιμες είναι οι διαφορετικές σος, που όμως παρασκευάζονται καθημερινά. Όπως λ.χ. η φανταστική sweet chili, στην οποία με συμβούλευσαν να εμβαπτίσω τα τραγανά onion rings, και η πολύ γευστική truffle mayo με παρμεζάνα, που ταιριάζει τέλεια με τις τηγανητές πατάτες με τρούφα.

Πολύ καλές οι επιδόσεις και στο κύριο θέμα, με έντεκα επιλογές σε signature burgers, ακόμη τρεις με κοτόπουλο (στήθος ή πανέ) και μία χορτοφαγική με μανιτάρι πορτομπέλο και φέτα. Το Bourbon Bacon Jam ανεβαίνει επίπεδο χάρη στο συνδυασμό της μαρμελάδας από μπέρμπον και μπέικον με την ξεχωριστή herb mayo (με δενδρολίβανο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού), στο Mexican το ήπιας έντασης chili con carne κοντράρουν τα ευχάριστα ξεροτηγανισμένα κρεμμύδια, ενώ το Goat Cheese & Truffle ποντάρει στον αλάνθαστο συνδυασμό του κατσικίσιου τυριού με την τρουφάτη μαγιονέζα.

Δώστε βάση...

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 2

...στο Breakfast

Με την πρώτη δαγκωνιά, το ευαίσθητο αβγό μάτι σπάει κι ενώνεται απολαυστικά με το μπέικον, τη μαρμελάδα ντομάτας και το παλαιωμένο τσένταρ, που δυναμιτίζει το μπέργκερ με μακρά επίγευση.

...στις Truffle fries

Έρχονται χρυσοκίτρινες και «καρυκευμένες» με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο κρεμμυδάκι και λάδι τρούφας μετρημένο, ώστε να μη σκεπάσει το πιάτο. Ωραία truffle mayo sauce για συνοδεία.

...στα Onion Rings

Μακριά από την προκάτ λογική που ταλαιπωρεί συνήθως το αγαπημένο έδεσμα: ξερό κρεμμύδι, κομμένο με το χέρι σε ροδέλες, οι οποίες πανάρονται σε πάνκο. Καλό τηγάνι, τραγανή κρούστα.

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 3

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 4

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 5

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 6

«Pax Burgers»: A-pax και φας, κολλάς! - εικόνα 7

Περισσότερες πληροφορίες

Pax Burgers

Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.