Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Τι θα δοκιμάσουμε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στις παρυφές του Παγκρατίου, που πλέον μας στρώνει το τραπέζι και το μεσημέρι;

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Ανανεωμένο ξεκίνησε τη νέα σεζόν το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που δημιούργησαν πριν λίγους μήνες οι δύο νεαροί σεφ Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς στις παρυφές του Παγκρατίου, κάνοντας το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο ύστερα από την θητεία τους σε αξιόλογα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στρώνοντας πλέον τραπέζια και στον ήσυχο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό που στεγάζει το «Alficon Speakeasy Gastronomy», ανοίγουν εδώ και λίγες ημέρες από το μεσημέρι με μια ξεχωριστή κάρτα με ωραίες ιδέες για lunching in style που περιλαμβάνει από σκιουφιχτά με απάκι και μυζήθρα, και πλιγούρι με χτένια και αχλάδι μέχρι τυλιχτό μοσχαρίσιο μάγουλο.

Κάποια πιάτα δίνουν μάλιστα δίνουν το παρών και στο καινούργιο τους βραδινό μενού, σε μοντέρνο ύφος και αυτό, λίγο πιο επίσημο και με έμφαση στα υλικά της εποχής: σκουμπρί καπνισμένο σε πευκοβελόνες με μπρόκολο, παντζάρι και crumble από αμύγδαλο και καρύδι, κριθαρότο με σπανάκι, καλαμάρι και εσπούμα από εσπεριδοειδή αλλά και μυλοκόπι τυλιγμένο σε σέσκουλο, με κουνουπίδι και ποπ κορν από την πέτσα του ψαριού είναι ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 1
Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.