Ανανεωμένο ξεκίνησε τη νέα σεζόν το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που δημιούργησαν πριν λίγους μήνες οι δύο νεαροί σεφ Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς στις παρυφές του Παγκρατίου, κάνοντας το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο ύστερα από την θητεία τους σε αξιόλογα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στρώνοντας πλέον τραπέζια και στον ήσυχο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό που στεγάζει το «Alficon Speakeasy Gastronomy», ανοίγουν εδώ και λίγες ημέρες από το μεσημέρι με μια ξεχωριστή κάρτα με ωραίες ιδέες για lunching in style που περιλαμβάνει από σκιουφιχτά με απάκι και μυζήθρα, και πλιγούρι με χτένια και αχλάδι μέχρι τυλιχτό μοσχαρίσιο μάγουλο.
Κάποια πιάτα δίνουν μάλιστα δίνουν το παρών και στο καινούργιο τους βραδινό μενού, σε μοντέρνο ύφος και αυτό, λίγο πιο επίσημο και με έμφαση στα υλικά της εποχής: σκουμπρί καπνισμένο σε πευκοβελόνες με μπρόκολο, παντζάρι και crumble από αμύγδαλο και καρύδι, κριθαρότο με σπανάκι, καλαμάρι και εσπούμα από εσπεριδοειδή αλλά και μυλοκόπι τυλιγμένο σε σέσκουλο, με κουνουπίδι και ποπ κορν από την πέτσα του ψαριού είναι ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν.
Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»
Τι θα δοκιμάσουμε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στις παρυφές του Παγκρατίου, που πλέον μας στρώνει το τραπέζι και το μεσημέρι;