6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

Η μοντέρνα οπτική της παράδοσης

#1 «Μονοκατοικία»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 1

Τολμηρά διακοσμημένη, με το γυμνό τούβλο να λειτουργεί ως θερμός σουρεαλισμός. Έμφαση στη μοιρασιά, οπότε έχεις φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ρακόμελου, μανιτάρια στη σχάρα με πετιμέζι, βαλσάμικο και θυμάρι αλλά και κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, με κρέμα φέτας και τηγανητές πατάτες.

#2 «Μπεμπέκα»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 2

Γοητευτική ποπ νοσταλγία και ατμόσφαιρα γειτονιάς σε μια παλιά μονοκατοικία. Δικαίως ονομαστά τηγανητά κολοκυθάκια, εξαιρετική και σπάνια σκορδάτη σπλήνα, τυροπιτάρι αξιώτικο φουρνιστό, κυκλαδίτικοι ντοματο­φαβατοκεφτέδες, μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο, κόκορας ελαφρώς κρασάτος με χοντρό μακαρόνι αλλά και μους λεμονιού, μια ωραία πινελιά για το τέλος.

#3 «Βραστό»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 3

Σαν σαλόνι σπιτιού αλλά και με μοντέρνο ύφος στην πράσινη αυλή του. Φανταστικό μπιφτέκι, μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά, τραγανιστό τυροπιτάκι με ανθότυρο, τουλουμοτύρι, φέτα, άνηθο και μαγειρευτά που εναλλάσσονται: αρνάκι φρικασέ, μοσχαροκεφαλή σιγοψημένη, πατσάς, λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή, ξινούτσικη σάλτσα και το περίφημο βραστό μοσχάρι.

Γευστικός ethnic-ισμός

#4 «Ancho Mexican Grill»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 4

Αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο στέκι εκπέμπει θέρμη και οικειότητα και, χάρη στο συνδυασμό προσεγμένων υλικών και προσιτών τιμών, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Οι τορτίγιες και οι σάλτσες είναι χειροποίητες και αυτό είναι ατού για burritos, tacos, quesadillas, nachos και σαλάτες – διαλέγεις τη βάση και προσθέτεις τα παρελκόμενα που θέλεις.

#5 «Pink Elephant»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 5

Εδώ έχεις την Ινδία σε συσκευασία τσέπης, με σύγχρονο ντεκόρ κι έντονα χρώματα. Εκτός από τα κλασικά, δοκιμάστε botti mouton (αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και αρωματικά ινδικά βότανα), μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ή ακόμη ένα πληθωρικό biryani και χαρείτε τις ωραίες χειροποίητες σάλτσες.

#6 «Saipan»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 6

Απωανατολίτικη πολυτέλεια και κινέζικη κουζίνα, που διευρύνεται με σούσι και κάποιες φαντεζί σπεσιαλιτέ με φρούτα. Shanghai roll σε φύλλο ρυζιού με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι νουντλ, νόστιμη crispy duck, Pataya shrimps με σάλτσα ανανά, λίτσι και λέμονγκρας, γλυκόξινο χοιρινό σε σάλτσα με ανανά και κοτόπουλο με κάσιους.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.