Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Με γεύσεις κλασικά μεξικάνικες και ορισμένα twists, ωραίο αμπαλάζ και καλή αναλογία value for money, δεν είναι να απορείς που το καινούργιο έθνικ εστιατόριο της Απόλλωνος έχει γίνει ήδη στέκι.

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα

Περνώντας απέξω, αποκλείεται να μην κοντοσταθείς για να κοιτάξεις το πολύχρωμο μικροσύμπαν του: μια mamacita ανεμίζει φουριόζα τη φούστα της σε ολόσωμη τοιχογραφία, ο άλλος τοίχος είναι κεντημένος όλος με memorabilia της Dia de los Muertos και καδράκια της Φρίντα Κάλο, πάνω από τα τραπέζια κατεβαίνουν ψάθινα αμπαζούρ σε διάφορα χρώματα, σκορπίζοντας γλυκό φως στο χώρο, ενώ στο βάθος η κουζίνα και η μπάρα είναι ντυμένες μέχρι τη μέση με ένα «παραβάν» από φωτιζόμενα πλακάκια. Είναι πράγματι όμορφο το καινούργιο μεξικάνικο που εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι στην Απόλλωνος, βάζοντας άλλη μία έθνικ πινελιά στο παλλόμενο αθηναϊκό downtown.

Απλό βράδυ καθημερινής και τριγύρω μας τρώνε αρκετοί ξένοι, που συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην πόλη μας, όπως και πολλοί Αθηναίοι, που έχουν κάνει ήδη το «Mamacita» στέκι τους – βοηθάνε ιδιαίτερα σε αυτό η καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το χαλαρό attitude του χώρου. Με θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους (από το αθηναϊκό «Mi Sueno» μέχρι το «Barcelonica» της Θεσσαλονίκης), ο Jose Arcas (για τους φίλους Pepe) έχει διαμορφώσει έναν περιεκτικό κατάλογο που σου προσφέρει όσα θα περίμενες σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο (tacos, quesadillas, fajitas, burritos κ.λπ.), αλλά με ορισμένα twists.

Η σαλάτα Que Padre έρχεται πληθωρική, με πολλές πρασινάδες σε δροσερό ντρέσινγκ, κοτόπουλο, καλαμπόκι και γυαλιστερές φέτες αβοκάντο, και στέκει θαυμάσια και ως κύριο πιάτο, ενώ το πανταχού παρόν πια σεβίτσε εδώ κλείνει το μάτι στις γαρίδες κοκτέιλ και σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι, με μπόλικα κομμάτια από φιλεταρισμένο λαβράκι, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και στικ γλυκοπατάτας για ποικιλία υφών. Πιο απαλό απ’ όσο θα περιμέναμε το chili con carne, με ωραία αψάδα η quesadilla με τσορίθο, κερδίζει επιπλέον πόντους χάρη στο καλοφτιαγμένο γκουακαμόλε του μαγαζιού.

Δώστε βάση...

...στο tacos combo

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 1

Ένα από τα πλέον αβανταδόρικα πιάτα στο «Mamacita». Τρία ζευγάρια tacos έρχονται ανάσκελα, σε μια όμορφη ξύλινη πιρόγα, καθένα με το δικό του ξεχωριστό στιλ: κοτόπουλο ελαφροτηγανισμένο και ζουμερό, με αβοκάντο και τυρί, σιγοψημένο, τρυφερό χοιρινό με pico de gallo και γκουακαμόλε κι ένα πιο εξοτίκ με γαρίδες, ανανά και σαλατικά.

...στα κοκτέιλ

Εξερευνήσαμε το πολύχρωμο μικροσύμπαν του «Mamacita» στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν έχετε κλασικά γούστα, μπορείτε να κινηθείτε ανάμεσα σε μια frozen Margarita ή μια σανγκρία, που αμφότερες σερβίρονται και σε κανάτα. Αξίζει ωστόσο η περιδιάβαση στην υπόλοιπη cocktail list, η οποία κρύβει από ένα δροσιστικό κι ελαφρύ Moscow Mule με ανανά μέχρι την υπερπαραγωγή που ακούει στο όνομα «Mexican Bulldog», με τεκίλα, φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και λάιμ, κουαντρό και μια ολόκληρη Corona για topping! Μιλώντας για μπίρες, σημειώστε ότι σερβίρουν και Estrella από βαρέλι.

Περισσότερες πληροφορίες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.