«Peru in a Yard»: Ένας κρυμμένος κήπος της Κηφισιάς μας ταξιδεύει στο Περού

Πού βρίσκεται; Τι θα δοκιμάσουμε;

«Peru in a Yard»: Ένας κρυμμένος κήπος της Κηφισιάς μας ταξιδεύει στο Περού

Το φλερτ του «PigOut» με τις περουβιανές γεύσεις συνεχίζεται, θέτοντας τις βάσεις για τη νέα εποχή του κηφισιώτικου εστιατορίου ως «Peru in a Yard». Οι ανάλογες διακοσμητικές πινελιές ανανεώνουν την είσοδο και τη σάλα του κομψού κηφισιώτικου νεοκλασικού στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, που διαθέτει επιπλέον το προσόν μιας­ ατμοσφαιρικής αυλής στο πλάι του κτιρίου, ό,τι πρέπει για δροσερές βραδιές στα βόρεια.

Οι περουβιανές γεύσεις του σεφ Χρήστου Κάλπου διανθίζονται με πορτογαλικές αποχρώσεις και κοιτάζουν είτε προς τη θάλασσα (λ.χ. με μια δελεαστική τριλογία σεβίτσε από μυλοκόπι, τόνο και λαβράκι, το καθένα με το δικό του ντρέσινγκ) είτε προς τη στεριά, ανάμεσα σε άλλα με ένα flank iron steak που έρχεται με κρέμα γλυκοπατάτας, σάλτσα creole και μικρή σαλάτα με flakes από κολοκύθι. Ο χαλαρός χώρος προσφέρεται επίσης για ένα ή και περισσότερα κοκτέιλ διά χειρός Κώστα Σίμου αλλά και για πρωινό ή brunch τα σαββατοκύριακα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.