Galaxy Restaurant

13,5

Με ανανεωμένο μενού, το δημοφιλές εστιατόριο και international meeting point του «Hilton» έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα, μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Ρομάντζο, θέα και γεύσεις που τέρπουν.

Galaxy Restaurant

Με ανανεωμένο μενού, το δημοφιλές εστιατόριο και international meeting point του «Hilton» έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα, μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Ρομάντζο, θέα και γεύσεις που τέρπουν.

Galaxy Restaurant - εικόνα 1

Τούτο το φανταστικό μπαλκόνι –στην ταράτσα ενός εμβληματικού κτιρίου όπως το «Hilton» με τον διάχυτο ’60s μοντερνισμό στις γραμμές του– έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες­ να είναι από μόνο του τοπόσημο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα διαρκές meeting point, όπου μια καλοβαλμένη διεθνής πελατεία, πολύ στιλάτοι Έλληνες αλλά και mixed συνεδριακές παρέες ρεμβάζουν σε μία από τις πιο ευρυγώνιες θέες στην πόλη. Πλασαρισμένο σε στρατηγικό σημείο, το «Galaxy Restaurant» έχει σε πρώτο πλάνο τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη νεο-μπαρόκ Λέσχη Αξιωματικών, στο επίκεντρο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ η θέα του ανοίγεται μέχρι τον Σαρωνικό.

Galaxy Restaurant - εικόνα 2

Φέτος ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του εστιατορίου Παναγιώτης Αναστασίου ανανέωσαν επιτυχημένα την κουζίνα με αφορμή ωραία ελληνικά προϊόντα, εκσυγχρονίζοντας μάλιστα την παράδοση με ένα προσεκτικό fusion. Λόγου χάρη η τάρτα με ωραίο Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα και βασιλικό ενσωματώνει ταιριαστά τη νοστιμιά απωανατολίτικων μανιταριών shimeji. Ακόμη καλύτερη η Αθηναϊκή, με ροφό ποσέ και βελούδινη μαγιονέζα μυρωδικών, σερβίρεται με παιγνιώδες τραγανιστό γιαπωνέζικο tobiko αλλά και ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και ζελεδάκια ούζου.

Στο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας δοκίμασα τα καλύτερα πιάτα. Το πολύ σωστό ριζότο έχει βαθιά γεύση, σαν ανάμνηση ωραίων γεμιστών με κουκουνάρι, αρωματισμένων με δυόσμο, κι έναν αφρό φέτας ως ενδεδειγμένο κοντραπούντο. Ο ζουμερός ροφός με τη μυρωδάτη πέτσα έρχεται με μια σάλτσα στιφάδο με κρεμμυδάκια μαγειρεμένα με παλαιωμένο μπαλσάμικο, σε ένα συνδυασμό δροσιάς­ κι έντασης με λαχανικά al dente. Το σιγομαγειρεμένο αρνάκι με κροκέτα από γλυκάδια είναι μελωμένο­, σαν γκουρμέ dirty έδεσμα σε οικογενειακό κυριακάτικο γεύμα, με το νεολογισμό μιας κρέμας μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι. Κορυφαίο το ντελικάτο παστίτσιο, με ραβιό­λια που γεμίζονται με γευστικότατο κατσικίσιο λαιμό μπρεζέ και φινετσάτη­ μπεσαμέλ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ και αρσενικό Νάξου.

Το μενού περιλαμβάνει, βέβαια, και πιάτα μοντέρνας κουζίνας. Τα μπουκατίνι με θαλασσινά, ούζο και miso είναι μέτριο και χωρίς επαφή με την υπόλοιπη κουζίνα. Όσο για το καρπάτσιο από ωμοπλάτη Black Angus, έχει ως ατού τη γευστική καθαρότητα, κεντημένη με δυναμισμό σπόρων μουστάρδας, βινεγκρέτ από οξύμελι και ψητά ροδάκινα. Το μοσχαρίσιο tri tip ψήθηκε άψογα, ωστόσο η γαρνιτούρα του ήταν πηγμένη. Το ελληνικό μπέργκερ είναι νόστιμο με λιω­μένη γυλωμένη μανούρα Σίφνου επάνω του, θα το ήθελα όμως με πιο ρουστίκ ψωμάκι, για να συντονίζεται καλύτερα και με τις τραγανές τηγανητές πατάτες. Τα σούσι είναι επιτυχημένα, αν κρίνω από την ισορροπία των υλικών του dragon roll.

Galaxy Restaurant - εικόνα 3

Στα γλυκά, ο μοντέρνος μπακλαβάς έχει τη μορφή ωραίου, τραγανιστού «μιλφέιγ», με ξερά φρούτα και καρπούς, και συνοδεύεται από παγωτό χαλβά, ενώ στην πολύ καλοκαιρινή τάρτα μπλέκονται μάνγκο με λάιμ και παγωτό καρύδα. Τέλος, το σέρβις είναι επαγγελματικό κι έχει τα στάνταρ πολυτελούς ξενοδοχείου.

H επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 7/8.

Galaxy Restaurant (ξεν. «Hilton») Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, 2107281000. Ωράριο­ λειτουργίας: Καθημερινά, βράδυ. Τιμή­ (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ): € 65-75. Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους ή στο ξενοδοχείο.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια