Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη βρήκαμε φέτος την πολυσυλλεκτική γευστική βεντάλια του εμβληματικού «Grand Resort Lagonissi». Αν προγραμματίζετε premium έξοδο αυτό το καλοκαίρι, εδώ θα βρείτε παραπάνω από μία επιλογές.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Όσες φορές κι αν έχεις επισκεφτεί το «Grand Resort Lagonissi» δεν παύεις να εντυπωσιάζεσαι από την τοποθεσία και τη θέα. Χτισμένα πάνω στη θάλασσα, με την αισθητική των παλιών εμβληματικών ξενοδοχείων που ενσωματώνονταν πετυχημένα στο περιβάλλον, και τα τέσσερα εστιατόριά του διεκδικούν επάξια τις πρώτες θέσεις για το Όσκαρ καλύτερου καλοκαιρινού location στην αττική ριβιέρα. Φέτος, μάλιστα, ενισχύοντας τα διαφορετικά concepts, ποντάροντας στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες και απευθυνόμενα πιο ενεργά στο αθηναϊκό κοινό, διεκδικούν πιο έντονα την προσοχή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή μεσημέρι που τα επισκεφτήκαμε βρήκαμε τα περισσότερα τραπέζια τους γεμάτα, με τους Αθηναίους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παρέα με τους ξένους VIPs που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και μια… οικογένεια 250 ατόμων που ταξιδεύει ως εδώ από την Αμερική για να γιορτάσει την αδαμάντινη επέτειο των προπατόρων της! Όπως μας επιβεβαίωσε ο Food & Beverage Manager Σπύρος Φράγκου, οι Έλληνες πελάτες έχουν επιστρέψει πιο έντονα τελευταία, και όχι μόνο στα «Kohylia» που αποτελούν προορισμό από μόνα τους. Η ανανέωση του γαστρονομικού ύφους του συνόλου του εστιατορίων που ξεφεύγει πλέον εντελώς από το ξενοδοχειακό αλλά και τα διάφορα πακέτα (π.χ. μπάνιο μετά φαγητού) ενισχύουν το προφίλ τους κάνοντάς τα προορισμό για premium με τα όλα όλα της (του budget συμπεριλαμβανομένου, φυσικά) έξοδο.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 1

Να πάρτε για παράδειγμα το «Ouzeri Aegeon», ό,τι πρέπει αν θες να απολαύσεις μια όμορφη βραδιά ψαροφαγίας δίπλά στο κύμα χωρίς να στερηθείς τα λευκά τραπεζομάντιλα και το καλό σέρβις. Από τα αραιά στημένα τραπέζια περνάει μια ξεχωριστή παρέλαση θαλασσινών μεζέδων που αλλάζουν ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη. Στα must το στεγνό τηγάνι, το –μπουκιά και μακροβούτι– κριθαρότο µε φρέσκο ροφό σε ζωµό οστρακοειδών, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τον τριμμένο ντάκο να της προσδίδει μια ενδιαφέρουσα υφή.

Με τη φωνή της Ντομένικα να μας αποχαιρετά με το «Fly me to the moon» συνοδεία πιάνου συνεχίσαμε τον γευστικό μας περίπλου στο «Captain’s House», που φέτος το καλοκαίρι μας υποδέχεται στο ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινο ντεκ του με καπετάνιο τον σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο. Η κάρτα έχει νέο πιο γκουρμέ concept που ξεφεύγει από την Ιταλία και επεκτείνεται σε πιο global μονοπάτια με πιάτα που αγκαλιάζουν τις νέες τάσεις, όπως το λαβράκι σεβίτσε με χαβιάρι avruga, πούδρα μαύρου σκόρδου, αφρό εστραγκόν και γιούζου και το καρέ αρνιού με κρέμα αγκινάρας topinambur, ασκαλώνια, baby καρότα και jus αρνιού.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 2

Το γευστικό σαφάρι μας κατέληξε στα «Kohylia», trademark πλέον για ασιατικές γεύσεις σε ένα φουλ εξωτικό σκηνικό κάτω απ’ τα αστέρια. Η μετρ-ψυχή του μαγαζιού Τζένιφερ Αποστολίδου μας υποδέχτηκε με τον αφοπλιστικό συνδυασμό της έξω καρδιά διάθεσης και της γνώσης του ειδικού που χαρακτηρίζει γενικότερα το σέρβις εδώ, ενώ εκτός από το πετυχημένο πανόραμα γεύσεων της Άπω Ανατολής, ειδική μνεία αξίζει στα πολύ καλά κοκτέιλ (όπως αυτό με μαστίχα Skinos, μήλο και σιρόπι αγγούρι) που μαζί με μια ποικιλία sushi φτιάχνουν έναν τέλειο συνδυασμό εξόδου κι από μόνα τους.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 3

Με εντελώς νέο concept υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι, τέλος, η «Galazia Akti» που ανοίγει μόνο μεσημέρι και φτιάχνει ιδανικό ντουέτο με τη μικρή exclusive παραλία δίπλα (υπάρχει ενιαίο πακέτο). Χαλαρές παρέες απολαμβάνουν με το παρεό τα καλοφτιαγμένα πιάτα που προσανατολίζονται στο premium grill (με επιλογές όπως μοσχαρίσιο σουβλάκι από Black Angus γκλασαρισμένο με σάλτσα μαύρης μπίρας, μέλι και δεντρολίβανο αλλά και σουβλάκι θαλασσινών με σφυρίδα, σολομό και γαρίδα), αν και προσωπικά μας γοήτευσε η αποδομημένη σπανακόπιτα με φέτα, σκυριανό μέλι και κριτσανιστό φύλλο τηγανισμένο σε στακοβούτυρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.