«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 1

Όταν το «La Maison du Grec» του Κωνσταντίνου Ντουμή άνοιξε για πολύ λίγο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά, ίσα ίσα που το πήραμε μυρωδιά. Τρία χρόνια μετά έμελλε να επιστρέψει, με την ίδια αστική αύρα των ’50s, και το ίδιο casual/σύγχρονο γευστικό concept, στο κέντρο της πόλης αυτήν τη φορά. Ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε κάνει και τον αρχικό σχεδιασμό, σκηνογράφησε πολύ όμορφα το νεοελληνικό μπιστρό στο νέο του πόστο, ντύνοντάς το με παλιά πλακάκια και vintage ταπετσαρίες, κομψές απλίκες, πράσινα ρετρό σαλονάκια, κι εκείνη τη χαρακτηριστική τραπεζαρία με τα σκαλιστά λιονταρίσια πόδια και το τεράστιο ξύλινο ανθέμιο που είναι πολύ πιθανό να τα θυμάστε αν είχατε περάσει το κατώφλι του εκεί στα βόρεια.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 2

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σας περιμένει με προτάσεις για όλες τις ώρες, από στραπατσάδες, πεϊνιρλί και πίτσες με ελληνικά toppings (με σουτζούκι και ψητή πιπεριά Φλωρίνης, με ελληνικά τυριά, «χωριάτικη»–, σε μπέργκερ και club sandwich επίσης αλά γκρεκ, ζυμαρικά και πολλά χειροποίητα γλυκά, όπως σάμαλι, τάρτα μαστίχας με βύσσινο, σοκολατόπιτα, μπακλαβαδάκια ή κρέμα καραμελέ. Σεφ είναι ο Γιάννης Τριφωνής, ενώ τα κοκτέιλ, τα οποία συμπληρώνουν μια σειρά από ελληνικά κρασιά και μπίρες, έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Τουμπλής. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.