Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Μετά από 24 χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή μετακόμισαν σε ένα παλιό σπίτι στο λόφο του Φιλοπάππου. Εδώ ξεκινάνε από νωρίς.

Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Έπειτα από είκοσι τέσσερα χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή –εκεί όπου η Λεπενιώτου συναντάει την Ωγύγου–, με φαγητό και πολλά μουσικά σουλάτσα (ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα, κρητικά, τσιγγάνικα), οι «Μεθυστάνες» αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα παλιό, όμορφο σπίτι στου Φιλοπάππου. Τριγύρω από το παράθυρο που βλέπει στο κελάρι τους ζωγράφισαν μια μπουκαμβίλια. Ο μεγάλος καθρέφτης που δέσποζε στη σάλα, ο χαρακτηριστικός ξύλινος ρουστίκ καναπές και οι ανθρώπινες φιγούρες στον τοίχο βρήκαν τη θέση τους στο νέο χώρο, ο οποίος έχει και δύο βεραντάκια, μια μικρή αυλή κι ένα τζαμωτό για να τρως με φόντο ελιές, πρασινάδες και παρτέρια με λουλούδια.

Στην καινούργια τους γειτονιά, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεκινάνε πιο νωρίς, με καφέ και πρωινό. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι κολοκυθοκεφτέδες και τα σαγανάκια, το ριζότο με τρούφα και μανιτάρια, τα σουβλάκια και το πιπεράτο rib eye σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ πλέον έχουν κι ελληνικά μαγειρευτά. Και αν αναρωτιέστε για τη ζωντανή μουσική, σκέφτονται να την επαναφέρουν όταν χειμωνιάσει.

Οι "Μεθυστάνες στην Ακρόπολη" συμμετέχουν στο αθηνόραμα Club και σας εξασφαλίζουν 20% έκπτωση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".