Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Η μοναδική θέα δεν ήταν αρκετή για να πάρει την προσοχή μας από το ολοκαίνουργιο μενού.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Μια βόλτα στο μπαλκόνι της Αθήνας – λέγε με «Hilton Galaxy»- ντύνει την καλοκαιρινή σου ρομάντζα με ατμόσφαιρα 60s μοντερνισμού και μια θέα που φτάνει μέχρι το Σαρωνικό έχοντας όμως σαν επίκεντρο του Ακρόπολη και Λυκαβηττό και ξεκινώντας από Βασ. Σοφίας και τη νεομπαρόκ Λέσχη Αξιωματικών. Φέτος μάλιστα ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο chef του εστιατορίου Παναγιώτης Αναστασίου έχουν ανανεώσει πολύ όμορφα το μενού έχοντας αφορμές ωραία ελληνικά προϊόντα και εκσυγχρονίζοντας την παράδοση μη διστάζοντας να φέρουν κοντά της ξένα υλικά πού τα εντάσσουν προσεκτικά δίπλα της.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 1

Να όπως η τάρτα με ωραίο Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, βασιλικό που ενσωματώνει τη νοστιμιά μανιταριών shimeji, ή ακόμη η βελούδινη αθηναϊκή με ροφό ποσέ που σερβίρεται με ταραμοσαλάτα μελανιού, τραγανιστό γιαπωνέζικο tobiko και πολύ ταιριαστά ζελεδάκια ούζου. Δεν βρήκα πετυχημένη τη boucatinαδα των θαλασσινών (αδύναμη γεύση), αλλά ευχαριστήθηκα το πολύ εκφραστικό ριζότο με πυκνή αρωματική γεύση – ανάμνηση γεμιστών με κουκουνάρι. Είναι πολύ πετυχημένος ο ροφός στιφάδο με τα κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε παλαιωμένο balsamico, συνδυασμός δροσιά και έντασης, και σου μένει σαν γκουρμέ οικογενειακό γεύμα της Κυριακής το μελωμένο αρνάκι με κροκέτα από γλυκάδια και μια κρέμα μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι. Καλύτερο πιάτο απ’ όσα δοκίμασα το ντελικάτο παστίτσιο με τα ραβιόλια του γεμιστά με dirty κατσικίσιο λαιμό μπρεζέ, και την φινετσάτη μπεσαμέλ του φτιαγμένη με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και αρσενικό Νάξου. Ο μοντέρνος μπακλαβάς έχει τη μορφή ωραίου τραγανιστού «μιλφέιγ» γεμισμένος με ξερά φρούτα και καρπούς και ωραία ταιριασμένος με παγωτό χαλβά, ενώ στην πολύ καλοκαιρινή τάρτα μπλέκονται μάνγκο με λάιμ και παγωτό καρύδα.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.