«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 1

Στις άνετες ξαπλώστρες μπροστά του παραγγέλνεις, με το πάτημα ενός κουμπιού­, ένα δυναμωτικό χυμό με πεπόνι, καρότο και κουρκουμά. Και αν προτιμήσεις κάποιο από τα smoothies –υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές–, μπορείς να προσθέσεις σιταρόχορτο, maca, σπιρουλίνα ή τσάι matcha. Στο καινούργιο του αθηναϊκό... θέρετρο, στο φύσει­ προνομιακό setting της Astir Beach, το «Nice ’n’ Easy» του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη έχει την ίδια γευστική μαγιά με τα συνονόματα all day bistros σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Μύκονο.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 2

Πάντα με έμφαση στα βιολογικά υλικά, σε πιάτα χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επιλογές, παίζοντας με εξωτικές ιδέες κι ελληνικές και μεσογειακές αναφορές, η παραλιακή εκδοχή έχει ένα ομολογουμένως πιο εντυπωσιακό σκηνογραφικά playground: τα σχοινένια πλέγματα της οροφής που μοιάζουν με υφαντό, τα σφυρήλατα φωτιστικά-καμπάνες, οι κυματιστοί καναπέδες με τις λευκές και μπεζ πλεκτές μαξιλάρες και τα μεγάλα κεριά που τρεμοπαίζουν στον πέτρινο τοίχο... Το μενού του Χρήστου Αθανασιάδη και του chef de cuisine του «Nice ’n’ Easy Seaside» Κώστα Φιλιππόπουλου ξεκινάει με καλοφτιαγμένο σούσι, το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre με ροδάκινο δροσερό και φρουτένιο και τα τραγανά tacos με ταρτάρ τόνου, γουακαμόλε και λίγο λάιμ κάνουν ωραία λατινοαμερικάνικη στροφή.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 3

Παρότι στην ψητή κολοκύθα με χούμους, σάλτσα κόλιαντρου και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά λείπει η ένταση και στο πολύ ωραία ψημένο φιλέτο τόνου με ταλιατέλες βιολογικού κολοκυθιού, στολισμένο με τουίγ από παντζάρι και μελάνι­ σουπιάς, λίγη παραπάνω οξύτητα­ θα ανέβαζε το volume του πιάτου, το μεδούλι με σάλτσα ponzu και τραγανά κρακερ ήταν φανταστικό­ – αν είστε λάτρεις του είδους, μη το χάσετε με τίποτα.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 4

Εντύπωση μου έκανε και το πραγματικά καλοκαρυκευμένο, ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι γαλοπούλας με πουρέ γλυκοκολοκύθας και τσιπς πατάτας. Εκτός αν ανήκετε στους ρέκτες τού (now trending) κρέατος και πάτε κατευθείαν προς μια ταλιά­τα από Wagyu skirt. Nα κλείσω λέγοντας ότι στα γλυκά το μπανόφι είναι στημένο σαν παραλία, ένα τοπίο με ρευστή κρέμα κεντημένη με κομμάτια μπανάνας, τριμμένο μπισκότο για άμμο και καραμέλα – στο ρυθμό του καλοκαιρινού mode και αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".