Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 1

Όποιος έχει βρεθεί στις όχθες της απέραντης Λίμνης Βεγορίτιδας και στο εστιατόριο «Ναουμίδης» την ώρα που δύει ο ήλιος, δύσκολα θα αναγνωρίσεις κάτι εξίσου μαγικό… Αντάξιος συναγωνιστής είναι το πολυτελές εστιατόριο «Αrk» και η θέα του στο Σαρωνικού, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο λαμπρά τοπία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο Άγγελος Ναουμίδης, κατάγεται από το παραλίμνιο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, λατρεύει τη Βεγορίτιδα, τα ολόφρεσκα ψάρια της, τα βότανα και τα μανιτάρια του Καϊμακτσαλάν που ορθώνεται από πάνω της και βεβαίως την τοπική κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από αυτά εμπνέεται και με αυτά στήνει το μενού του.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 2

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μιλώντας στους καλεσμένους, εξήγησε πως για τις ανάγκες του event, έφερε από τον Άγιο Παντελεήμονα ολόφρεσκα αβγά «διότι πως αλλιώς θα έχουν τη σωστή γεύση τα εδέσματα» και επειδή είχε βρέξει και είχαν φυτρώσει στα γύρω βουνά βολίτες (βασιλομανίταρα) τα έφερε και αυτά «για να απολαύσουν οι φίλοι που με τιμούν απόψε την καταπληκτική γεύση τους». Με λίγα λόγια, αφού όπως είπε «ξέρω πως περιμένετε το φαγητό και όχι εμένα να βγάλω λόγο» είπε ότι λατρεύει την τοπική κουζίνα και πως στόχος του είναι να την αναδείξει με ένα τρόπο που θα διατηρεί την ταυτότητά της. Το καλωσόρισμα του σεφ, ήταν «Γαρίδες παναρισμένες με καλαμποκίσιο αλεύρι (τεμπούρα) με βασιλομανίταρα και γκουνατσάλε» και ήταν απλώς απολαυστικό, όπως και το ορεκτικό «Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα 4 τυριών».

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 3

Για κυρίως ο Άγγελος Ναουμίδης ποντάρισε στα αγαπημένα του λιμνίσια ψάρια και παρουσίασε το εύγευστο πιάτο «Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο» ενώ το επιδόρπιο τίμησε τη βαθιά παράδοση με «Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα», όπου λαγγίτα είναι ένα τοπικό είδος της αγαπημένης τηγανίτας.
Ήταν ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο μενού που ταίριαξε απολύτως στην καλοκαιρινή βραδιά και στην ρομαντική ατμόσφαιρα του Ark.

Χορηγοί του «Symposio at Ark» είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".