Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 1

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στον εσωτερικό χώρο με το λευκό πιάνο, ήταν η μόνο η εισαγωγή για το ρομαντικό σκηνικό που διαμορφωνόταν ακριβώς επάνω στο κύμα, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν τη θέα του νυχτερινού Σαρωνικού, περιμένοντας την έναρξη του event. Το ξεκίνημα περιελάμβανε μια εισαγωγή στην ανατρεπτική πορεία της νεαρής σεφ που ξεκίνησε για διεθνολόγος, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακό, αφοσιώθηκε στη μαγειρική και έμεινε στην Πόλη 11 χρόνια πριν βρεθεί στην Ελλάδα, με το Βραβείο ελληνικής Κουζίνας στα χέρια. Παίρνοντας το λόγο η Σταυριανή, μίλησε για τη βαθιά αγάπη που νοιώθει για την ελληνική και ιδιαίτερα τη μανιάτικη κουζίνα, και αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στη μέντορά της, την διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 2

Το μενού που είχε ετοιμάσει για αυτήν την ειδική βραδιά, «μιλούσε» την αυθεντική γλώσσα της μανιάτικης κουζίνας με πεντανόστιμες δημιουργίες. Ξεκίνησε με μια παμπάλαιη μανιάτικη συνταγή, το «Αυγό φρύδι*, τσιγαριαστά χόρτα, ξυνόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο» -στην αρχική του μορφή ήταν ένα αβγό ποσέ, που έδιναν στις λεχώνες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους! Η συνέχεια γράφτηκε με δύο πιάτα πλήρη γεύσης, τον «Κρεμμυδοπασπαλά με σοταριστές ρίζες σπανακιού, αγκινάρα και μάραθο» και το «Ψωμί και ψάρι: φιλέτο από Μυλοκόπι και σύγλινο Μέσα Μάνης πάνω σε μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και τουρσί μελιτζανάκι».

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 3

Φινάλε με την κομψή «Κρέμα γαλακτόπιτας με φρούτα εποχής, φουντούκι και σορμπέ λεμόνι». Δεν είχε προλάβει να σερβιριστεί το γλυκό, και από τα τραπέζια έφθαναν αιτήματα των καλεσμένων, για να δουν και να συγχαρούν την σεφ. Όπως μας είπε ή ίδια, υπάρχουν «γκρούπις» που την ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή της και το χειροκρότημα που τη συνόδευσε όταν φάνηκε στη σάλα, επιβεβαίωσε την απήχησή της στους ευζωιστές της Αθήνας.

Ευγενικοί χορηγοί του «Symposio at Ark» η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.