Πέντε πιάτα του Μάνου Γαρνέλη, τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα σταφυλής, και μια κατάδυση σε δύο terroir.
Μια ακόμη βραδιά με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρασί διοργανώνει το εστιατόριο «Βασίλαινας» την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Η Δράμα, όπου και έγινε η αρχή –ο Κώστας Λαζαρίδης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη συστηματική παραγωγή κρασιού στην περιοχή– έχει δικαιωματικά τη μερίδα του λέοντος στο pairing, πλην όμως και το μεταγενέστερο οινοποιείο στο Καπανδρίτι, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2006, δηλώνει κι εκείνο «παρών». Στο μενού που έχουν συνθέσει η σομελιέ του εστιατορίου Μαρία Δελήτσικου και ο σεφ Μάνος Γαρνέλης δυο πολυποικιλιακά και δυο single vineyard κρασιά και ένα απόσταγμα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας θα δέσουν αρμονικά με τις μοντέρνες αποχρώσεις της κουζίνας του βραβευμένου εστιατορίου. Το κόστος συμμετοχής είναι € 50 ανά άτομο.
Το μενού της βραδιάς
Πράσινη σαλάτα, baby ρόκα, σπανάκι, ροδάκινο, κροκέτα ξινομυζήθρας Κρήτης, βασιλικός
Domaine C. Lazaridi “Αμέθυστος Λευκός”, Sauvignon Βlanc/Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ταρτάρ Τόνου με ανανά, κόλιανδρο και finger lime
Domaine C. Lazaridi,“Chateau Julia”, Chardonnay, Δράμα ‘17
Καλαμάρι σχάρας, κους κους με βανίλια Μαδαγασκάρης και σαφράν
Κ. Λαζαρίδης Merlot Single Vineyard, Δράμα ‘17
Picanha από αρνάκι Βόνιτσας με μους καπνιστής μελιτζάνας, ψητή τομάτα και σάλτσα BBQ
Domaine C. Lazaridi “Οινότρια Γη”, Cabernet Sauvignon/Αγιωργίτικο, Καπανδρίτι Αττικής ‘16
Κανταΐφι με μους λευκής σοκολάτας με γλυκολέμονο, κόκκινα φρούτα και παγωτό τριαντάφυλλο
Domaine C. Lazaridi, Απόσταγμα Σταφυλής, “Methexis” Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Δράμα