«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori

Τα πολύχρωμα εξωτερικά τραπεζάκια και η σάλα γεμίζουν καθημερινά από Αθηναίους και ξένους επισκέπτες σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ζωντανά έθνικ στέκια της πόλης.

«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori

Τα πολύχρωμα τραπεζάκια στα φαρδιά πεζοδρόμια της οδού Απόλλωνος και η κομψή, δροσερή σάλα γεμίζουν καθημερινά από Αθηναίους αλλά και ξένους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ζωντανά έθνικ στέκια της πόλης. Από τους πρώτους διδάξαντες της ινδικής κουζίνας στην Αθήνα, το «Indian Kitchen» προσφέρει τα best of μιας από τις πιο αρωματικές και συναρπαστικές γευστικές κληρονομιές του κόσμου, σε ένα χαλαρό, user-friendly metropolitan περιβάλλον με πραγματικά προσιτές τιμές, όπου χαίρεσαι να επιστρέφεις.

«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori - εικόνα 1

Εδώ θα έρθετε για λαχταριστά tandoori μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μπαχαρικά και ψημένα στον παραδοσιακό φούρνο, bestseller κλασικές συνταγές όπως το κοτόπουλο tikka massala με πικάντικα κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας ή το κοτόπουλο korma με αρωματική σάλτσα από κάσιους κατά την παράδοση των Μογγόλων αλλά και πιο spicy επιλογές για τολμηρούς, όπως το μοσχάρι vindaloo, το διάσημο πιάτο της Γκόα με κάρι και πατάτες. Οι vegetarian έχουν την τιμητική τους με πιάτα όπως το saag paneer (εξοχικό ινδικό τυρί σιγομαγειρεμένο με αρωματισμένο σπανάκι) ή το dal tarka με κίτρινες φακές και μπαχαρικά, ενώ οι αφράτες πίτες naan σε διάφορες γεύσεις και το ρύζι μπασμάτι με σαφράν συνοδεύουν τέλεια ό,τι κι αν επιλέξετε. Τα δροσερά lassi με μάνγκο και μπανάνα, η κλασική ινδική μπίρα Kobra και βέβαια το εξωτικό παγωτό με σαφράν και ξηρούς καρπούς είναι μερικά από τα summer favorites που συμπληρώνουν την εμπειρία.

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, 2103237720, www.indiankitchenathens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.