Το καλοκαίρι τού πάει πολύ του «Cupola». Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, δίπλα στα παρτέρια που τα έχουν γεμίσει με θυμάρια, ρίγανες και αγγελικές, κι εσύ τρως al fresco, σε ένα αστικό ξέφωτο που μυρίζει γειτονιά. Με φόντο την όμορφα φρεσκαρισμένη –πάντα σε μοντέρνους τόνους– σάλα, η οποία λειτουργεί σαν σκηνικό, και θόλο (αυτό σημαίνει «Cupola») τον ουρανό, στο παγκρατιώτικο ιταλικό εστιατόριο θα γνωρίσεις τις νέες νοστιμιές του μενού, το οποίο κινείται στο ρυθμό της εποχής.
Βούτα το κουτάλι σου σε μια gazpacho σε... ιταλική βερσιόν ή κάποιες άλλες κρύες σούπες που προτείνει η κουζίνα, δοκίμασε το δροσερό καρπάτσιο από φαγκρί με καρέ λαχανικών, προτού περάσεις στα ανάλαφρα φρέσκα ταλιολίνι με αβγοτάραχο και prosecco, τo ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και gorgonzola και τα νιόκι alla sorentina με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Στο καλοκαιρινό μενού θα βρεις πάντα και μια ταλιάτα ή ένα skirt steak, ενώ και η πίτσα, που ψήνεται σε ειδικό φούρνο, είναι μεγάλο κεφάλαιο εδώ – καινούργια άφιξη μια πασπαλισμένη με καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που σου σπάει τη μύτη με το που φτάνει στο τραπέζι. Στη λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μακρής, τα ιταλικά κρασιά έχουν πληθύνει κι έχουν για παρέα πολλές αξιόλογες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα, ενώ και τα καινούργια κοκτέιλ με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα, που φλερτάρουν κι εκείνα με την κουλτούρα της γείτονος, είναι ισχυρό δέλεαρ.
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr