Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος και τα πιάτα φοράνε τα καλοκαιρινά τους.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Το καλοκαίρι τού πάει πολύ του «Cupola». Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, δίπλα στα παρτέρια που τα έχουν γεμίσει με θυμάρια, ρίγανες και αγγελικές, κι εσύ τρως al fresco, σε ένα αστικό ξέφωτο που μυρίζει γειτονιά. Με φόντο την όμορφα φρεσκαρισμένη –πάντα σε μοντέρνους τόνους– σάλα, η οποία λειτουργεί σαν σκηνικό, και θόλο (αυτό σημαίνει «Cupola») τον ουρανό, στο παγκρατιώτικο ιταλικό εστιατόριο θα γνωρίσεις τις νέες νοστιμιές του μενού, το οποίο κινείται στο ρυθμό της εποχής.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό - εικόνα 1

Βούτα το κουτάλι σου σε μια gazpacho σε... ιταλική βερσιόν ή κάποιες άλλες κρύες σούπες που προτείνει η κουζίνα, δοκίμασε το δροσερό καρπάτσιο από φαγκρί με καρέ λαχανικών, προτού περάσεις στα ανάλαφρα φρέσκα ταλιολίνι με αβγοτάραχο και prosecco, τo ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και gorgonzola και τα νιόκι alla sorentina με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Στο καλοκαιρινό μενού θα βρεις πάντα και μια ταλιάτα ή ένα skirt steak, ενώ και η πίτσα, που ψήνεται σε ειδικό φούρνο, είναι μεγάλο κεφάλαιο εδώ – καινούργια άφιξη μια πασπαλισμένη με καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που σου σπάει τη μύτη με το που φτάνει στο τραπέζι. Στη λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μακρής, τα ιταλικά κρασιά έχουν πληθύνει κι έχουν για παρέα πολλές αξιόλογες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα, ενώ και τα καινούργια κοκτέιλ με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα, που φλερτάρουν κι εκείνα με την κουλτούρα της γείτονος, είναι ισχυρό δέλεαρ.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.