«Βασίλαινας» | Η οικεία όψη του fine dining

Με το μέσα και το έξω να γίνονται ένα, το εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα κερδίζει έξτρα πόντους στο εγχειρίδιο θερινής καλοπέρασης των Αθηναίων.

«Βασίλαινας» | Η οικεία όψη του fine dining

Από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις της γευστικής σκηνής της πόλης, ο «Βασίλαινας» έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο. Κοντεύοντας τον έναν αιώνα ιστορίας, γοητευτικός όσο ποτέ, με κλάση απ’ τα παλιά, μητροπολιτική αύρα και σύγχρονο πνεύμα, αυτήν τη μεγάλη διαδρομή του την αποτυπώνει στη γευστική φιλοσοφία του: εδώ το fine dining είναι καρυκευμένο με τη γλυκιά θαλπωρή του οικείου, ελληνικό, βαθιά νόστιμο, ανοιχτόκαρδα δημιουργικό.

«Βασίλαινας» | Η οικεία όψη του fine dining - εικόνα 1

Και αυτήν την εποχή είναι και open air. Τώρα που οι τζαμαρίες και η οροφή της πρασιάς έχουν εξαφανιστεί, το φαγητό σου το χαίρεσαι στο περιποιημένο μικρό κηπάκι με τις μυρτιές, τα δεντρολίβανα και τους βασιλικούς. Με το μέσα και το έξω να γίνονται ένα, το εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα, που έχει πολλά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του, με το 2018 να μην αποτελεί εξαίρεση, κερδίζει έξτρα πόντους στο εγχειρίδιο θερινής καλοπέρασης των Αθηναίων.

«Βασίλαινας» | Η οικεία όψη του fine dining - εικόνα 2

Ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης έχει κεντήσει στο καλοκαιρινό μενού πολλές ωραίες ιδέες που ακτινοβολούν ελληνικότητα, όπως η θαυμάσια σφυρίδα με αγκινάρες αλά πολίτα, οι πρωτότυποι λαχανοντολμάδες με λάχανο σαβόι και κιμά από κόκορα σε σάλτσα από το ζωμό του, με ντομάτα και λάιμ, η δροσερή σαλάτα με φράουλες, λούτζα και ξινοτύρι, η κλειστή πίτα με χειροποίητο φύλλο και κατσικάκι Βόνιτσας και ο τόνος με καπνιστή μελιτζάνα σε σάλτσα με μέλι και άγριο σκόρδο. Η σομελιέ Μαρία Δελίτσικου, η οποία έχει στη διάθεσή της εκατόν ογδόντα ετικέτες –κατά­ κύριο λόγο από τον ελληνικό αμπελώνα– από την εντυπωσιακή walk-in κάβα που δεσπόζει στη σάλα, κάνει την εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή ενορχηστρώνοντας ιδιαίτερα pairings για όλα τα βαλάντια και η pastry chef Μαρία Καπερώνη αναλαμβάνει τη γλυκιά επίγευση με φρέσκες φράουλες με μαρέγκες, λέμονγκρας και παγωτό αρμπαρόριζα, χαλβά με παγωτό μύρτιλο και bitter σοκολάτα με παγωτό χαμομήλι.

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.