Θησείο καλεί Βεγγάλη!

Iνδικές γεύσεις, πάντα με σταθερή ποιότητα και καλές τιμές σε ένα εστιατόριο στην Ερμού που γεμίζει καθημερινά με ένα πολύχρωμο πολυεθνικό mix επισκεπτών.

Θησείο καλεί Βεγγάλη!

Σε μία από τις πιο ζωηρές πιάτσες της οδού Ερμού, στο δικό μας... Camden Town, σε απόσταση αναπνοής από τις bar streets του κέντρου, το νεότερο «αδερφάκι» του «Indian Kitchen» του Συντάγματος έχει χτίσει το δικό του επιτυχημένο προφίλ. Ένα πολύχρωμο πολυεθνικό mix επισκεπτών το τιμούν καθημερινά μετά ή πριν από τις βόλτες στο Θησείο, το Μοναστηράκι ή το Ιστορικό Κέντρο, που τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους.

Θησείο καλεί Βεγγάλη! - εικόνα 1

Στην ευχάριστα κλιματιζόμενη έθνικ σάλα του με τις κομψές, σωστές δόσεις εξωτισμού και τη δροσερή αυλή θα απολαύσετε όλες τις κλασικές αλλά και πιο σοφιστικέ ινδικές γεύσεις, πάντα με σταθερή ποιότητα και καλές τιμές. Ιδανική κουζίνα της μοιρασιάς η ινδική, προσφέρεται για γευστικές εξερευνήσεις. Τα papadams, τηγανητά τσιπς ρυζιού σερβιρισμένα με σoς μάνγκο και μέντας, και μια δροσερή σαλάτα, όπως η ινδική σαλάτα του σεφ, με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ρεβίθια, μας βάζουν στο κλίμα.

Θησείο καλεί Βεγγάλη! - εικόνα 2

Σειρά έχουν τα αφράτα ψωμάκια naan σε ποικιλία γεύσεων, όπως το peshawari γεμιστό με καρύδα και σταφίδες αλλά και τα roti (λεπτή πίτα από αλεύρι σίτου χωρίς μαγιά) και paratha (ψωμάκι με ινδικό βούτυρο) και βέβαια το ρύζι μπασμάτι σε διάφορες εκδοχές για να συνοδεύσετε τα κυρίως, όπως το αρνάκι chop μαριναρισμένο με μπαχαρικά ή το κοτόπουλο karahi με κάρι μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, με κρεμμύδια και πιπεριές, που σερβίρεται στο παραδοσιακό σιδερένιο σκεύος. Οι χορτοφάγοι έχουν την τιμητική τους με αγαπημένες ινδικές συνταγές, όπως το mutter paneer, αρακάς μαγειρεμένος σε κάρι που σερβίρεται με λευκό τυρί ή το dal makhani, παραδοσιακές ινδικές μαύρες φακές και κόκκινα φασόλια σε σάλτσα κάρι. Αν είστε παρέα, προτιμήστε μια ποικιλία tandoori με κοτόπουλο και γαρίδες συνοδεία σος γιαουρτιού, ενώ μια έξυπνη ιδέα είναι και το φιξ μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.