Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια όμορφη γωνιά, ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα.

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια νησιώτικη γωνιά που θαρρείς φύτρωσε ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα. Εκεί, στα τραπεζάκια που αραδιάζει το «Αιόλου 68» δυο βήματα από την πόρτα του, δίπλα στον ασβεστωμένο τοίχο και στις συκιές, ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα. Σκηνικό ανεμελιάς, ωραία κυκλαδίτικη σαλάτα που μιξάρει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κάππαρη, ξινομυζήθρα από την Άνδρο κι ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη και μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, κυδώνια, γυαλιστερές και στρείδια, ένα καινούργιο σεβίτσε τόνου και σολομού με κόλιαντρο, λάιμ και τσίλι…

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας - εικόνα 1

Το τηγάνι είναι από τα πιο δυνατά σημεία της μοντέρνας θαλασσινής ταβέρνας του Βασίλη Ακρίβου, του Άγγελου Φραντζή και του Γιώργου Ταρνάρη και τα μικρά ψαράκια καταφθάνουν τραγανά και μυρωδάτα και, μια που τους αρέσουν τα κλασικά, τους αρέσουν όμως και τα ασυνήθιστα, παίζουν και fettucine alfredo με βουτυρόψαρο. Στα συν η λίστα που κάνει διαδρομές στον ελληνικό αμπελώνα –έχει περί τα 45 λευκά κρασιά και μαζί τους 6-7 ροζέ κι άλλα τόσα κόκκινα– και βάζει επιπλέον στην εξίσωση τα απαραίτητα ούζα και τσίπουρα. Στο τέλος, εκτός από τα ωραία επιδόρπια της Δέσποινας Ζαρίκου που τα κερνάνε (χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αβγά, μπισκοτάκια βουτύρου με κρέμα λεμόνι κι ένα φοβερό σεμιφρέντο βανίλια-λεβάντα), δοκιμάστε και το απόσταγμα φραγκόσυκου που αφήνει για ώρα το άρωμά του στο στόμα.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925, www.aiolou68.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.