Ένα από τα ομορφότερα θαλασσινά πόστα έχει πιάσει το «Σαρδελάκι... με θέα» στη Βουλιαγμένη, συνεχίζοντας την παράδοση του αδελφού εστιατορίου στη Γλυφάδα. Οι εγγυημένες ψαρονοστιμιές με μπόνους τα φρέσκα όστρακα, οι αφοπλιστικά καλές τιμές και οι βεράντες με την εκπληκτική γαλανή θέα στον Σαρωνικό το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή spots της παραλιακής.
Η κουζίνα δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες (οι ψαροπρομήθειες γίνονται καθημερινά στην ιχθυόσκαλα) και στη λογική της μικροψαροφαγίας που εισήγαγε πρώτο το «Σαρδελάκι», με φανταστικά τηγανητά –καλαμαράκι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος– και δυνατή σχάρα – βελούδινη γάμπαρη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, ζουμερή σκορπίνα-πετάλι.
Φυσικά η ιεροτελεστία ξεκινά με το νοσταλγικό δίσκο των κρύων ορεκτικών, που έρχεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λακέρδα, γαύρο μαρινάτο και σαρδέλα πικάντικη που φτιάχνουν μόνοι τους, τυροκαυτερή, σκορδαλιά θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παστουρμά μπακαλιάρου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και για μεγαλύτερα ψάρια ή ακόμη και αστακό, αλλά και για ωραία πιάτα ημέρας κι ευωδιαστές πάστες με θαλασσινά.
Το μεγάλο μπαρ με τα φρέσκα όστρακα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο ασυνήθιστα, κάνει τη διαφορά και μαζί με την ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και μια γερή συλλογή από αποστάγματα φτιάχνουν ακόμη ένα ξεχωριστό oyster dining σενάριο.
Όπου κι αν καθίσετε, πάνω στο κύμα, σε κάποιο ψηλό stand ή και στο μπαρ, ο ανοιχτός ορίζοντας απλώνεται μπροστά σας, ενώ το ξύλινο ντεκ και τα καθίσματα με την ψάθα βγάζουν ευπρόσδεκτη αύρα οικειότητας και οι πέργκολες ανοίγουν τελείως το βράδυ για δείπνο κάτω απ’ τα αστέρια.