Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Στο «Σαρδελάκι... με θέα» η μικροψαροφαγία συνδυάζεται με όστρακα, δυνατά αποστάγματα κι απέραντο γαλάζιο.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Ένα από τα ομορφότερα θαλασσινά πόστα έχει πιάσει το «Σαρδελάκι... με θέα» στη Βουλιαγμένη, συνεχίζοντας την παράδοση του αδελφού εστιατορίου στη Γλυφάδα. Οι εγγυημένες ψαρονοστιμιές με μπόνους τα φρέσκα όστρακα, οι αφοπλιστικά καλές τιμές και οι βεράντες με την εκπληκτική γαλανή θέα στον Σαρωνικό το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή spots της παραλιακής.

Η κουζίνα δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες (οι ψαροπρομήθειες γίνονται καθημερινά στην ιχθυόσκαλα) και στη λογική της μικροψαροφαγίας που εισήγαγε πρώτο το «Σαρδελάκι», με φανταστικά τηγανητά –καλαμαράκι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος– και δυνατή σχάρα – βελούδινη γάμπαρη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, ζουμερή σκορπίνα-πετάλι.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 1

Φυσικά η ιεροτελεστία ξεκινά με το νοσταλγικό δίσκο των κρύων ορεκτικών, που έρχεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λακέρδα, γαύρο μαρινάτο και σαρδέλα πικάντικη που φτιάχνουν μόνοι τους, τυροκαυτερή, σκορδαλιά θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παστουρμά μπακαλιάρου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και για μεγαλύτερα ψάρια ή ακόμη και αστακό, αλλά και για ωραία πιάτα ημέρας κι ευω­διαστές πάστες με θαλασσινά.

Το μεγάλο μπαρ με τα φρέσκα όστρακα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο ασυνήθιστα, κάνει τη διαφορά και μαζί με την ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και μια γερή συλλογή από αποστάγματα φτιάχνουν ακόμη ένα ξεχωριστό oyster dining σενάριο.

Όπου κι αν καθίσετε, πάνω στο κύμα, σε κάποιο ψηλό stand ή και στο μπαρ, ο ανοιχτός ορίζοντας απλώνεται μπροστά σας, ενώ το ξύλινο ντεκ και τα καθίσματα με την ψάθα βγάζουν ευπρόσδεκτη αύρα οικειότητας και οι πέργκολες ανοίγουν τελείως το βράδυ για δείπνο κάτω απ’ τα αστέρια.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.