Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου να αποτελούν τη βάση της γαστρονοµικής του φιλοσοφίας αλλά και µε εμπνευσμένες δηµιουργίες που εξελίσσουν την ελληνική παράδοση, υπηρετώντας ταυτόχρονα το value for money, ο «Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», το μεζεδοπωλείο που καθιέρωσε πρώτο την έννοια του νεο-μπακάλικου, δεν έχει κλείσει τυχαία 23 χρόνια στην πόλη με ένα δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς.
To μαγαζί του Συντάγματος, σε προνομιακή θέση, με τραπεζάκια έξω και άνετη σάλα στο signature ύφος που βλέπει με σύγχρονο μάτι την παράδοση, έχει κερδίσει Αθηναίους και ξένους επισκέπτες έχοντας εξελιχτεί σε ένα ζωντανό all day spot σε μία από τις πιο ανερχόμενες πιάτσες της πόλης, για βόλτες όλες τις ώρες της ημέρας. Στο μενού του σεφ Νίκου Μαγγανά τα εκλεκτά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας δίνουν τον τόνο, απογειώνοντας τις διαχρονικά αγαπημένες και νέες comfort προτάσεις που «πειράζουν» με φαντασία τις παραδοσιακές γεύσεις.
Στις νέες αφίξεις ξεχωρίσαμε την καλοκαιρινή κολοκυθοσαλάτα με αβοκάντο, δυόσμο, τριμμένη γραβιέρα Νάξου και κρέμα λευκού βαλσαμικού και το δροσερό μιλφέιγ μελιτζάνας με ψητή ντομάτα, απάκι Κρήτης και κρέμα γιαουρτότυρου. Πολύ επιτυχημένη ανανέωση του πιο κλασικού πιάτου του ελληνικού καλοκαιριού, το μουσακαδάκι αρνιού με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας έρχεται μοντέρνα στημένο και σε κερδίζει με την προσθήκη του αρνιού και την πιο ελαφριά απόδοση της παραδοσιακής μαμαδίστικης συνταγής.
Δεν λείπουν τα διαχρονικά bestsellers, όπως το κοτόπουλο φιλέτο σε φωλιά κανταϊφιού με σος χιώτικης μαστίχας ή το κριθαρότο θαλασσινών με φρέσκα μύδια, καλαμάρι και γαρίδες, ενώ για εγγυημένα γλυκό φινάλε, που κλείνει μέσα του τη γεύση των διακοπών, επιλέγουμε το new entry σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο αρωματισμένο με μαστίχα.