Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο

Από τα πιο ζωντανά all-day spot του κέντρου, ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» του Συντάγματος είναι κλασική αξία. Κι έχει καινούργιες γεύσεις.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο

Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής­ υπαίθρου να αποτελούν τη βάση της γαστρονοµικής του φιλοσοφίας αλλά και µε εμπνευσμένες δηµιουργίες που εξελίσσουν την ελληνική παράδοση, υπηρετώντας ταυτόχρονα το value for money, ο «Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», το μεζεδοπωλείο που καθιέρωσε πρώτο την έννοια του νεο-μπακάλικου, δεν έχει κλείσει τυχαία 23 χρόνια στην πόλη με ένα δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 1

To μαγαζί του Συντάγματος, σε προνομιακή θέση, με τραπεζάκια έξω και άνετη σάλα στο signature ύφος που βλέπει­ με σύγχρονο μάτι την παράδοση, έχει κερδίσει Αθηναίους και ξένους επισκέπτες έχοντας εξελιχτεί σε ένα ζωντανό all day spot σε μία από τις πιο ανερχόμενες πιάτσες της πόλης, για βόλτες όλες τις ώρες της ημέρας. Στο μενού του σεφ Νίκου Μαγγανά τα εκλεκτά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας δίνουν τον τόνο, απογειώνοντας τις διαχρονικά αγαπημένες και νέες comfort προτάσεις που «πειράζουν» με φαντασία τις παραδοσιακές γεύσεις.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 2

Στις νέες αφίξεις ξεχωρίσαμε την καλοκαιρινή κολοκυθοσαλάτα με αβοκάντο, δυόσμο, τριμμένη γραβιέ­ρα Νάξου και κρέμα λευκού βαλσαμικού και το δροσερό μιλφέιγ μελιτζάνας με ψητή ντομάτα, απάκι Κρήτης και κρέμα γιαουρτότυρου. Πολύ επιτυχημένη ανανέωση του πιο κλασικού πιάτου του ελληνικού καλοκαιριού, το μουσακαδάκι αρνιού με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας έρχεται μοντέρνα στημένο και σε κερδίζει με την προσθήκη του αρνιού­ και την πιο ελαφριά απόδοση της παραδοσιακής μαμαδίστικης συνταγής.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 3

Δεν λείπουν τα διαχρονικά bestsellers, όπως το κοτόπουλο φιλέτο σε φωλιά κανταϊφιού με σος χιώτικης μαστίχας ή το κριθαρότο θαλασσινών με φρέσκα μύδια, καλαμάρι και γαρίδες, ενώ για εγγυημένα γλυκό φινάλε, που κλείνει μέσα του τη γεύση των διακοπών, επιλέγουμε το new entry σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο αρωματισμένο με μαστίχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".