Η μεγάλη αυλή με τις μουριές και οι μυρωδιές της τσίκνας που βγαίνουν από τη ρετρό ψησταριά με τις σχάρες, τα κάρβουνα και τα τσιγκέλια σας στέλνουν κατευθείαν στα καλοκαίρια των παιδικών σας χρόνων σε αυτό το μοναδικό κρεατάδικο του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση. Ο ταλαντούχος εστιάτορας, που αγαπά να μετουσιώνει τη λαϊκή παράδοση σε σύγχρονες conceptual δημιουργίες, υπογράφει άλλο ένα ευφυές concept, βαθιά ριζωμένο στις γευστικές μας μνήμες.
Από τις διακοσμητικές πινελιές αριστοφανικού χιούμορ, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Ακρίβος και δίνουν χαρακτήρα στην υπέροχη αυλή μέχρι το ίδιο το όνομά του, το «Γίδι» είναι ένας ύμνος στην παραδοσιακή χασαποταβέρνα με σύγχρονη ματιά αλλά και πίστη στις διαχρονικές αξίες. O μερακλής κρεοπώλης και ψήστης Γιάννης Κουστένης θα σας βοηθήσει να διαλέξετε εκλεκτά κομμάτια κρέας από τα πρωτοποριακά ψυγεία σιτέματος, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, μπούτι και παϊδάκια από πρόβατο, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές, που θα φτάσουν στο τραπέζι σας άψογα ψημένες και γεμάτες χυμούς και βαθιά νοστιμιά. Θα τις συνοδεύσετε με ντοματοσαλάτα όπως παλιά και τραγανές πατάτες, που έρχονται σε αλουμινένιο σουρωτήρι, ωραία μαλακή φέτα αλλά και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια και πασπαλισμένες με μυζήθρα, που δύσκολα τις ξεχνάς.