«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε

Το μοναδικό κρεατάδικο του Βασίλη Ακριβού είναι ριζωμένο στις γευστικές μας μνήμες.

«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε

Η μεγάλη αυλή με τις μουριές και οι μυρωδιές της τσίκνας που βγαίνουν από τη ρετρό ψησταριά με τις σχάρες, τα κάρβουνα και τα τσιγκέλια σας στέλνουν κατευθείαν στα καλοκαίρια των παιδικών σας χρόνων σε αυτό το μοναδικό κρεατάδικο του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση. Ο ταλαντούχος εστιάτορας, που αγαπά να μετουσιώνει τη λαϊκή παράδοση σε σύγχρονες conceptual δημιουργίες, υπογράφει άλλο ένα ευφυές concept, βαθιά ριζωμένο στις γευστικές μας μνήμες.

«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε - εικόνα 1

Από τις διακοσμητικές πινελιές αριστοφανικού χιούμορ, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Ακρίβος και δίνουν χαρακτήρα στην υπέροχη αυλή μέχρι το ίδιο το όνομά του, το «Γίδι» είναι ένας ύμνος στην παραδοσιακή χασαποταβέρνα με σύγχρονη ματιά αλλά και πίστη στις δια­χρονικές αξίες. O μερακλής κρεοπώλης και ψήστης Γιάννης Κουστένης θα σας βοηθήσει να διαλέξετε εκλεκτά κομμάτια κρέας από τα πρωτοποριακά ψυγεία σιτέματος, μοσχαρίσιες­ σπαλομπριζόλες, μπούτι και παϊδάκια από πρόβατο, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές, που θα φτάσουν στο τραπέζι σας άψογα ψημένες και γεμάτες χυμούς και βαθιά νοστιμιά. Θα τις συνοδεύσετε με ντοματοσαλάτα όπως παλιά και τραγανές πατάτες, που έρχονται σε αλουμινένιο σουρωτήρι, ωραία μαλακή φέτα αλλά και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια και πασπαλισμένες με μυζήθρα, που δύσκολα τις ξεχνάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".