Σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, το «Ακροβόλι» έχει πλέον δέσει για τα καλά με την ξεχωριστή θαλασσινή κουζίνα του, που παίζει τόσο σε ψαγμένα όσο και σε πιο οικεία μονοπάτια. Ο σεφ-συνιδιοκτήτης Ξενοφών Κατσιμαγκλής, ο σεφ Μίλτος Γιάννου και η ομάδα τους ξεδιπλώνουν τη μακροχρόνια εμπειρία τους στα ψάρια και τα θαλασσινά στην κομψή μεσοπολεμική μονοκατοικία με τη βεράντα-ντεκ.
Καθισμένοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και απολαμβάνοντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και διακοπών, τσιμπολογάμε δυσεύρετα όστρακα, αλίπαστα, τσίρο που μοσχοβολάει άνηθο, παστουρμά ψαριών αλλά και καρπάτσιο γαρίδας με τζίντζερ, μοσχολέμονο και μέντα ή μαριναρισμένο τόνο με κόλιαντρο κι εσπεριδοειδή. Αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την ανανεωμένη χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας αλλά και το νεαρό μαρούλι με αγκιναροκαρδιές, γραβιέρα Νάξου και βιολογικό σουσάμι. Το χταπόδι στα κάρβουνα είναι από τα καλύτερα που μπορείς να απολαύσεις στην Αθήνα, ενώ το καπνιστό σκουμπρί με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητή κάππαρη είναι ένα μερακλίδικο πιάτο που δεν συναντάς συχνά.
Οι ξεχωριστές επιλογές σε ζυμαρικά, όπως η μανέστρα με φρέσκο καλαμάρι και λαχανικά ή ο ξινός τραχανάς με καραβίδα ξαφνιάζουν ευχάριστα κι εγγράφονται στη γευστική μας μνήμη. Το ψυγείο του μαγαζιού είναι γεμάτο ολόφρεσκα ψάρια για σχάρα, τηγάνι, ακόμη και για ψήσιμο σε κρούστα αλατιού. Ύστερα από όλη αυτήν την ψαροφαγία το κνάφε (αραβικό κανταΐφι), σερβιρισμένο με παγωτό καϊμάκι, το σορμπέ λεμόνι και το ψητό κυδώνι στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού κλείνουν ιδανικά μια βραδιά πιο-καλοκαίρι-δεν-γίνεται!