Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία

Στο «Ακροβόλι» η θαλασσινή κουζίνα περνάει απο ψαγμένα σε οικεία μονοπάτια.

Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία

Σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, το «Ακροβόλι» έχει πλέον δέσει για τα καλά­ με την ξεχωριστή θαλασσινή κουζίνα του, που παίζει τόσο σε ψαγμένα όσο και σε πιο οικεία μονοπάτια. Ο σεφ-συνιδιοκτήτης Ξενοφών Κατσιμαγκλής, ο σεφ Μίλτος Γιάννου και η ομάδα τους ξεδιπλώνουν τη μακροχρόνια εμπειρία τους στα ψάρια και τα θαλασσινά στην κομψή μεσοπολεμική μονοκατοικία με τη βεράντα-ντεκ.

Καθισμένοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και απολαμβάνοντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και διακοπών, τσιμπολογάμε δυσεύρετα όστρακα, αλίπαστα, τσίρο που μοσχοβολάει άνηθο, παστουρμά ψαριών αλλά και καρπάτσιο γαρίδας με τζίντζερ, μοσχολέμονο και μέντα ή μαριναρισμένο τόνο με κόλιαντρο κι εσπεριδοειδή. Αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την ανανεωμένη χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας αλλά και το νεαρό μαρούλι με αγκιναροκαρδιές, γραβιέρα Νάξου και βιολογικό σουσάμι. Το χταπόδι στα κάρβουνα είναι από τα καλύτερα που μπορείς να απολαύσεις στην Αθήνα, ενώ το καπνιστό σκουμπρί με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητή κάππαρη είναι ένα μερακλίδικο πιάτο που δεν συναντάς συχνά.

Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία - εικόνα 1

Οι ξεχωριστές επιλογές σε ζυμαρικά, όπως η μανέστρα με φρέσκο καλαμάρι και λαχανικά ή ο ξινός τραχανάς με καραβίδα ξαφνιάζουν ευχάριστα κι εγγράφονται στη γευστική μας μνήμη. Το ψυγείο του μαγαζιού είναι γεμάτο ολόφρεσκα ψάρια για σχάρα, τηγάνι, ακόμη και για ψήσιμο σε κρούστα αλατιού. Ύστερα από όλη αυτήν την ψαροφαγία το κνάφε (αραβικό κανταΐφι), σερβιρισμένο με παγωτό καϊμάκι, το σορμπέ λεμόνι και το ψητό κυδώνι στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού κλείνουν ιδανικά μια βραδιά πιο-καλοκαίρι-δεν-γίνεται!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".