Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Γλυκά νοσταλγικό και με όνομα παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη, το όμορφο τσιπουράδικο της Άνοιξης το καλοκαίρι μεταφέρει τη χαρά της παρέας και της μοιρασιάς στην ανοιχτωσιά της περιποιημένης και δροσερής αυλής του.

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» η κουλτούρα των μεζέδων φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου. Με το που διαλέγεις ποτό (τσίπουρο, ούζο, μπίρα, κρασί, αναψυκτικό ή ακόμη και... νερό) έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι γύρες, τριών πιάτων και σε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος της παρέας, συνεχίζουν, είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει. Το πιο ωραίο εδώ είναι αυτή η προσμονή: ανάλογα με την ημέρα και τα καλούδια που βρίσκουν στην αγορά θα έρθει κάτι άλλο, από τυροκαυτερή και ρεγγοσαλάτα μέχρι ποικιλία oστράκων και παστών και από τηγανητό γαριδάκι και κουτσομουράκι μέχρι θράψαλο γεμιστό και κριθαρότο γαρίδας – και όλα αυτά μάλιστα σε γλυκές τιμές.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη; - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".