«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά

Ο Δρόμος του Μεταξιού καταλήγει τελικά σε ένα κόκκινο κτίριο στα Πετράλωνα.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά

To λατρεμένο σας Andaman Sky, στην ταράτσα του κόκκινου κτιρίου, διανύει το τέταρτο καλοκαίρι του και είναι πιο όμορφο από ποτέ. Η ανανεωμένη του εμφάνιση παραπέμπει στον Δρόμο του Μεταξιού, στήνοντας ένα γοητευτικό ασιατικό βασίλειο εκεί κάπου στην Πειραιώς. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε για άλλη μία φορά ότι η διακόσμηση είναι εξολοκλήρου χειροποίητη, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ομορφιά.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 1

Το μόνο «τεχνητό αξεσουάρ» της ταράτσας του κόκκινου κτιρίου είναι η εντυπωσιακή τέντα σε σχήμα που θυμίζει κατάρτι, η οποία ήρθε σαν από μηχανής θεός αυτό το καλοκαίρι­ να μας επιτρέψει να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας Τhai και υπό βροχή. Και το σούρουπο όμως του πάει πολύ. Διαλέγεις κοκτέιλ­ από ένα από τα δύο tropical bars –γουστόζικα, με επιτηδευμένη διακόσμηση και το σημαντικότερο καθαρές και υπέροχες γεύσεις– όπως ένα bittersweet cherry με σπιτικό σιρόπι πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα. Μπορείς να προτιμήσεις και το νέο pipi island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και homemade μαρμελάδα τριαντάφυλλο.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 2

Οι νέες γεύσεις σε πιάτα, με αρώματα που δεν φαντάζεστε, που ήρθαν να προστεθούν στο νέο Andaman Sky στήνουν ένα ξεχωριστό σκηνικό στην καλοκαιρινή Αθήνα. Στο μενού, που είναι γεμάτο αρώματα ταμάρινθου, πρωταγωνιστούν τα κεφτεδάκια της Ταϊλανδέζας γιαγιάς­ από κοτόπουλο, γαρίδα σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα με γάλα­ καρύδας, μια παραδοσιακή συνταγή που η προέλευσή της χάνεται στα πολύ παλιά χρόνια.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 3

Το καλοκαιρινό massaman curry με γλυκοπατάτα, κρέας ή θαλασσινά, τα πρωτότυπα banana chicken & banana fishcakes (πουγκάκια από φύλλα μπανάνας), τα chicken curry puffs που περιέχουν κοτόπουλο, καρύδα και curry κι ένα λαχταριστό φιλέτο μυλοκόπι με γλυκιά chili sauce. Φαντάσου να απολαμβάνεις το αθηναϊκό ηλιοβασίλεμα περυτριγυρισμένος από τα αιωρούμενα χρωματιστά φωτιστικά, τα λουλούδια και τα φυτά τρώγοντας το νέο massaman curry και πίνοντας το bittersweet cherry... Mαγεία!

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.